Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, prosperă din bani publici în colegiul unde este parlamentar

Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, prosperă din bani publici în colegiul unde este parlamentar

Victor Roman este considerat în Vrancea "baronul drumurilor"

Primăria Municipiului Adjud, oraş unde Victor Roman a fost ales deputat în anul 2012, a încredinţat firmei Roman Impex Prest un contract de peste 100.000 de euro de plombare a gropilor din asfalt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PSD Victor Roman este cunoscut în Vrancea ca “baronul drumurilor”, graţie firmelor sale de asfaltări care i-au adus prosperitatea în ultimul deceniu. Iar această prosperitate continuă să vină doar din contracte cu statul.

Ultima lucrare pe care a obţinut-o firma la care este acţionar, SC Roman Impex Prest SRL, vine chiar din oraşul unde a câştigat mandatul de deputat, Adjud. Primăria din localitate i-a atribuit, prin încredinţare directă, un contract de 100.000 de euro, pentru plombarea gropilor din asfalt.

De fapt, ca să nu depăşească plafonul de 100.000 de euro stabilit de lege pentru încredinţări directe, Primăria i-a împărţit în două contractul, unul având o valoare de 428.492 de lei, celălalt fiind de 16.875 de lei.

"Unde să mă duc, în Congo?"

“Este un contract multianual, de întreţinere a străzilor din oraş, iar banii provin de la bugetul local. Am început deja decapările iar până la sfârşitul săptămânii vom finaliza cu gropile din oraş. Nu este prima dată când lucrăm cu firma Roman Impex”, ne spune primarul Constantin Armencea, coleg de partid cu Victor Roman.

Deputatul de Adjud spune că nu are nicio problemă că firma la care este acţionar să câştige lucrări la Adjud. Mai mult decât atât, acesta a recunoscut că firma Roman Impex are şi acum în derulare un contract cu Primăria Adjud, mult mai mare.

“Firma a câştigat licitaţia electronică cu preţul cel mai mic. De la 50 de miliarde de lei vechi s-a câştigat cu 30 de miliarde. Unde doriţi să lucrăm, în Congo? Conturile toate sunt în România, plătim taxe în România”, ne spune deputatul Victor Roman.

Din declaraţia de interese a deputatului reiese că în ultimii ani, firmele la care este acţionar au primit lucrări de câteva zeci de milioane de euro, grosul lucrărilor venind din Vrancea, dar şi judeţele limitrofe, Bacău şi Galaţi.

Printre lucrările importante primite în 2015 în Vrancea de Roman Impex se numără un contract de 5,9 milioane de lei în oraşul Odobeşti, un contract de 2,9 milioane de lei în Adjud, un altul de 814.00 de lei la Focşani, dar şi unul de 3,5 milioane de lei în comuna Motoşani-Bacău. Victor Roman şi-a trecut în declaraţia de avere şi dividende de 70.000 de lei obţinute anul trecut de la firma Roman Impex, bani mai mulţi decât salariul său de la Parlament.

În 2014, Victor Roman a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, inspectorii de integritate reţinând că deputatul PSD a deţinut atât calitate de administrator de firmă, cât şi de parlamentar, lucru interzis de lege. ANI a sesizat Parchetul Bacău, cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, iar procesul se judecă şi în prezent.


I-a lăsat firma iubitei

Tot de numele lui Victor Roman se leagă şi firma Sotirex Bacău, care are un punct de lucru la Adjud, firmă pe care a condus-o înainte de a deveni consilier judeţean în anul 2004.

Din această firmă s-a retras pentru a nu se afla în incompatibilitate. La cârma societăţii a lăsat o fostă angajată, Angela Munteanu, care-i este în prezent iubită.

De când a ajuns deputat, firma Sotirex a avut şi mai mult de câştigat din fondurile judeţene. În special, lucrările au fost atribuite de Consiliul Judeţean Vrancea, dar şi de primăriile din judeţ.

Mai puteţi citi:

Oprişan pompează bani publici în firma prietenei deputatului Victor Roman

Firmele deputatului de Vrancea Victor Roman atrag ca un magnet fondurile europene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările