Declaraţia de avere a lui Tudorel Toader, propus ministru al Justiţiei: are şase case, terenuri agricole şi pădure

Declaraţia de avere a lui Tudorel Toader, propus ministru al Justiţiei: are şase case, terenuri agricole şi pădure

Tudorel Toader

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Tudorel Toader, actual rector al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, a fost propus miercuri de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru postul de ministru al Justiţiei rămas vacant după demisia lui Florin Iordache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de ministru al Justiţiei este Toader Tudorel, originar din Vrancea. În vârstă de 57 de ani, acesta s-a născut în comuna Vulturu, unde deţine cele mai multe proprietăţi, respectiv locuinţe şi terenuri.

Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine aproape trei hectare de teren agricol în Vulturu, un hectar de pădure la Fitioneşti, un teren agricol de 17.800 mp la Focşani, un teren intravilan de 170 mp la Iaşi. Totodată, Tudorel Toader deţine două case de locuit în Vulturu, un apartament în Focşani, o casă şi două apartamente la Iaşi.

Apartamentul din Focşani l-a închiriat unei firme de securitate, dar în urmă cu ceva timp Toader Tudorel ne-a declarat că vrea să-l transforme în cabinet de avocatură.

"Am vrut să fac un cabinet de avocatură la Focşani, dar în 2006, când am ajuns la Curtea Constituţională, eram în incompatibilitate. Mandatul meu este până în 2016 şi gândul meu este să fac avocatură după acea perioadă. Băiatul meu termină Dreptul şi se va face avocat şi cum suntem legaţi de Vrancea intenţionăm în continuare să facem cabinet”, ne-a spus Toader Tudorel.

Potrivit declaraţiei de avere din anul 2016, Toader Tudorel a avut venituri de 266.578 de lei ca profesor la Universitatea Al. I. Cuya din Iaşi şi 207.646 lei pentru activitatea de la Curtea Constituţională.

Acesta  a mai primit diferite sume de bani pentru activităţi la Universitatea de Vest din Timişoara, la Universitatea Titu Maiorescu, Consiliul Suprem al Magistraturii.

Soţia sa a avut venituri de 48.000 de lei, din calităţile de profesor la Universitatea de Meidicnă şi Farmacie din Iaşi şi medic primar la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

Toader Tudorel şi-a început cariera ca procuror la Panciu, în perioada septembrie 1986- octombrie 1990. Între 1991 şi 2006 a fost avocat în Baroul Iaşi, dar a predat şi cursuri de Drept Penal. La începutul anilor 90 a făcut ani de zile naveta pe ruta Iaşi-Focşani, pentru a preda studenţilor de la Universitatea Petre Andrei cursuri de Drept Penal.

Toader Tudorel are şi două credite, unul în sumă de 70.769 de euro şi altul de 50.000 de lei.

Din 2005 este director al Şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Drept.

Tudorel Toader a fost judecător în cadrul Curţii Constituţionale din 2006, fiind numit iniţial pentru un un an, după care confirmat, pentru un mandat integral, de nouă ani,

În 11 februarie 2016 când a fost ales prin vot rector al Universităţii "Al. I. Cuza".



El a fost, zece ani, judecător al Curţii Constituţionale şi s-a numărat printre cei trei judecători ai CCR care au făcut opinie separată la decizia Curţii de invalidare a referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În scandalul OUG 13, Toader s-a pronunţat în favoarea abrogării Ordonanţei de modificare a codurilor penale, dar împotriva dreptului preşedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema justiţiei.

Tudorel Toader este rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi începând din anul 2016 şi membru al Comisiei de la Veneţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: