Dacă nu a fost să fie un aeroport, merge şi un heliport. Consiliului Judeţean vrea încă 17 hectare de teren pentru noul spital

Dacă nu a fost să fie un aeroport, merge şi un heliport. Consiliului Judeţean vrea încă 17 hectare de teren pentru noul spital

Heliportul ar uma să facă parte din proiectul noului spital

Terenul identificat pentru preluare în proprietatea judeţului aparţin Ministerului Apărării Naţionale. Consiliul Judeţean vrea să construiască acolo un helioport.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna februarie, Consiliul Judeţean Vrancea şi-a trecut în proprietate 6,2 hectare de teren, la marginea municipiului Focşani, pentru construirea unui nou spital, cu 850 de paturi. Între timp, însă, autorităţile judeţene au identificat 17 hectare de teren în vecinătatea terenului pentru spital, pe care le vrea în proprietate.

Prin urmare, aleşii judeţeni sunt chemaţi joi, în şedinţă, pentru solicitarea de trecere a 17 hectare de teren din domeniul public şi administrarea Ministerului Apărării în domeniul public al judeţului Vrancea şi administrarea Consiliului Judeţean Vrancea.

"Dat fiind configuraţia amplasamentului, căile de acces şi necesitatea desfăşurării în condiţii de maximă accesibilitate a viitorului spital, inclusiv construirea unui heliport, este necesară completarea suprafeţei construirii acestui obiectiv cu o suprafaţă de teren înscrisă în CF nr. 57026, nr. 59006, nr. 55305, în imediata vecinătate, identificată la OCPI Vrancea ca aparţinând unităţilor militare", potrivit Adinei Grădeanu, care ţine locul arhitectului judeţului Vrancea.

Este de văzut reacţia Ministerului Apărării Naţionale faţă de această solicitare.

citeste totul despre: