Cutremur de 4,7 pe scara Richter în zona seismică Vrancea

Cutremur de 4,7 pe scara Richter în zona seismică Vrancea

Cutremurul a avut loc la ora 15.38. în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Un nou cutremur a avut loc în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 4,7 pe scara Richter.

Potrivit specialiştilor, astfel de cutremure nu trebuie să producă îngrijorare în rândul oamenilor pentru că se încadrează în activitatea seismică specifică zonei Vrancea.

De altfel, un cutremur asemănător a avut loc şi sâmbătă, 29 martie şi a avut 4,9 grade pe scara Richter, în aceeaşi zi fiind înregistrate alte cinci sesime de mici dimensiuni.

Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate opt cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 pe scara Richter. Cel mai mare dintre acestea a avut 4,9 grade şi s-a produs în 29 martie.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 pe scara Richter, la 21 noiembrie (4,4), 15 octombrie (4,7), 11 august (4,5), 28 iulie (4), 12 iulie (4,1), 20 iunie (4,2 ), 21 aprilie (4,2) şi 6 martie (4,2 ).
 

Cutremur de 3,1 pe scara Richter în zona Vrancea

Mircea Radulian: Se poate vorbi de o intensificare a activităţii tectonice, însă este normal ca aceasta să aibă fluctuaţii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: