Ultima răzbunare. Cum a reuşit o femeie din Vrancea să-i înnebunească pe angajaţii băncii şi să le blocheze trei ore activitatea, după ce i-a crescut rata

Ultima răzbunare. Cum a reuşit o femeie din Vrancea să-i înnebunească pe angajaţii băncii şi să le blocheze trei ore activitatea, după ce i-a crescut rata

Femeia primit 20 de chitante pentru cei 20 de franci elevetieni platiti

Curs franc elveţian. O femeia din Vrancea, care are credit în franci elveţieni, a protestat într-un mod inedit faţă de „criza” francului elveţian, spre disperarea angajaţilor băncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mariana Iftode, în vârstă de 41 de ani, din oraşul Panciu, se numără printre românii cu credite în franci elveţieni care în ultimele zile au ales modalităţi dintre cele mai diverse să protesteze în ceea ce se numeşte „criza” monedei elveţiene. Femeia a platit echivalentul a 20 de franci elvetieni,  însă într-un mod neaşteptat pentru casierii unităţii bancare, solicitând chitanţă pentru fiecare franc achitat, operaţiune anevoioasă, care s-a derulat pe parcursul a două ore şi jumătate.

Femeia a considerat că doar astfel îşi poate manifesta protestul faţă de ceea ce li se întâmplă în momentul de faţă celor peste 150.000 de români care au împrumutat bani când francul elveţian era considerat cea mai sigură monedă în criza economică.

„Aşa am protestat faţă de cămătăria cu acte. Îi invit şi pe ceilalţi cu credite în CHF să procedeze la fel. Dacă o să fim mai mulţi o să aibă un ecou. Protestele de stradă nu au impresionat pe nimeni. Au tremurat oamenii în van. Eu am stat la bancă două ore şi jumătate şi le-am blocat doar un ghişeu. Am plătit în acest interval 20 CHF (aproximativ 90 de lei). Imediat au sunat de la Bucureşti, să întrebe ce se întâmplă, ce eroare de reţea este cu plata doar a 1 CHF, directorul băncii fiind de faţă. Să vorbim să ne programăm zilnic câteva persoane ca să-i blocăm”, a scris pe o reţea de socializare Mariana Iftode.

Femeia a precizat că deşi a blocat ghişeul, oamenii aflaţi la rând nu s-au supărat, ba chiar felicitată pentru gestul său, solidaritate înţeleasă de ea că oricând oamenii cu credite în diferite valute se pot aştepta la surprize neplăcute pe piaţa bancară.

Curs franc elveţian. Tot salariul pe rate

Creditul pe care Mariana Iftode l-a făcut la bancă în anul 2007 a fost de 30.000 de lei şi avea stabilită o rată lunară de plată de 500 de lei. În prezent, femeia din Panciu spune că rata sa a ajuns la 1200 de lei, adică de două ori şi jumătate mai mult, situaţie aberantă, căreia nu-i mai poate face faţă.

Pentru ceea ce i se întâmplă în acest moment, Mariana se pregăteşte să dea banca în judecată. A contactat deja un avocat specializat pe astfel de speţe, fiind convinsă că doar printr-o acţiune în instanţă va izbândi să oblige banca să convertească creditul în lei, la cursul de schimb de la data acordării creditului.

Mai puteti citi

Războiul monedelor. Cum se blochează casieriile băncilor prin noul protest al debitorilor cu credite în fanci elveţieni

Datornicii îşi plătesc ratele la creditele în franci elveţieni bănuţ cu bănuţ, în aşa fel încât pentru fiecare leu achitat trebuie întocmite formalităţi separate de înregistrare şi echivalarea cu valuta străină. Aceste operaţiuni ţin ocupate ore întregi casieriile băncilor luate la ţintă de protestatari

O familie care n-a mai putut plăti ratele în franci şi-a pierdut casa şi este încă datoare băncii

O familie din Ploieşti care are credit în franci elveţieni şi-a pierdut casa întrucât nu şi-a mai putut achita ratele şi, mai mult, are în continuare datorii către bancă. Deocamdată, oamenii stau încă în locuinţă întrucât a fost cumpărată de o cunoştinţă, însă noul proprietar a scos-o iar la vânzare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările