Datele prestabilite pentru constituirea Consiliului Judeţean şi a consiliilor locale de prin judeţ au fost respectate, însă constituirea Consiliului Local Focşani şi validarea primarului ales din partea PSD a fost boicotată, azi, 25 iunie 2016 de către gruparea PNL.

Astfel că, cei 8 consilieri locali PNL-işti au ales să nu se prezinte la şedinţa de validare tocmai pentru a nu se întruni cele 2/3 necesare, în şedinţă fiind prezenţi doar consilierii PSD, UNPR şi ALDE plus un independent. Adică un total de 13 prezenţi, din necesarul de 14 pentru validare. Boicotul se pare că a reuşit, dar pe mine, ca simplu cetăţean, mă nemulţumeşte tocmai acest război fără sens.

De ce nu am eu azi primar?

Timp de 16 ani, vechiul primar a făcut ce a putut, dar aproape că nu a putut, oraşul fiind plin de lipsuri, mult prea multe să le reamintesc. A încercat câte ceva, dar prea puţin faţă de câte ar fi trebuit să realizeze. Astăzi, vrând sau nevrând, domnul ex primar Bacinschi a repetat, parcă pentru a explica pentru ultima oară, că fără consiliul local în total acord în privinţa proiectelor nu se poate face mare lucru doar la decizia primarului. Şi eu, în calitate de cetăţean, mă aştept ca membrii Consiliului Local să decidă pentru comunitate, în folosul comunităţii, iar opoziţia să ia atitudine reală acolo unde cu adevărat proastele investiţii lasă suspiciunea pentru cheltuirea ineficientă a banului public.

Cred că atunci când vorbim despre dezvoltarea economică a unei comunităţi de mărimea Focşaniului, nici nu mai trebuie să ne lovim de ”cioate”, nici să ne lovim în piept cu orgoliile partidice. Dragilor, nu cred că mai e timp! Am suficiente exemple şi argumente să vă dau că datorită războaielor voastre vanitoase a ajuns oraşul într-un aşa hal de regres încât nici însuşi preşedintele Marian Oprişan, realesul Consiliului Judeţean, nu stă prea mult în zonă. Avem urgent nevoie de primar, de consiliul local şi de finalizarea proiectelor începute, mai ales de începerea celor prioritare.

Aşa zis-ul boicot al PNL, o scenetă prost jucată

Chit că îmi voi atrage antipatia membrilor PNL şi, probabil, mă vor acuza chiar că simpatizez cu PSD sau mai ştiu eu cine, nu voi înceta să îmi apăr dreptul la libera exprimare. Nu neg că îmi doresc un primar. Vorbind, în prealabil, în mod direct cu câţiva candidaţi la primărie, în ziua alegerilor, după câteva observaţii şi dezamăgiri, ajunsesem deja la concluzia că unele partide nu-şi merită candidaţii, iar unii candidaţi au nimerit greşit partidul.

Aşa că, dacă e să fie cineva primar, poate fi doar să vrea! Eu vreau să am primar! Un primar în adevăratul sens al cuvântului şi nu o păpuşă manevrabilă din umbră! Oraşul Focşani are nevoie de un primar şi de un consiliu local conectat la nevoile comunităţii.


Astăzi, PNL şi-a vărsat năduful pe procesul de validare a primarului, chipurile pentru că nu-l pot recunoaşte pe noul primar ales. Motivaţia ar fi, conform comunicatului de presă,  că cică ar fi falsificat semnăturile pre-electorale, aspect neconfirmat însă de Judecătorie. Neoficial, mai circulă zvonul că fostul candidat la primărie din partea PNL ar fi plecat în vacanţă şi nu ar fi corect ca acesta să nu fie prezent la şedinţă, chiar dacă absenţa acestuia aproape că nu conta.

Păi, întreb eu, nu credeţi, domnule Ion Ştefan, că indiferent din ce calitate, este o lipsă de respect să vă fi ales perioada de concediu imediat după alegeri şi să întârziaţi procesul de învestire? Dar dacă aţi fi câştigat alegerile? Mai plecaţi în vacanţă? Curat, murdar! Mai egoist decât votul pro Brexit!

Dar deh, orice motiv trebuie invocat. Al treilea motiv, tot neoficial, ar mai fi fost şi acela că PSD-ul ar fi încercat să disturbe voluntar ”exit poll-ul” şi, din această cauză, candidatul PNL la primărie s-ar fi făcut de râs considerându-se câştigător înainte de vreme. O fi! Dar cine l-a pus să declare ”... M... dragostea mea!”

Adunate, laolaltă, mi se par nişte jocuri copilăreşti pe spinarea noastră. Îmi exprim indignarea şi afirm, încă o dată, că nu mă intereseaza jocurile de culise, războaiele de partid şi alte răzbunări pe spinarea comunităţii! Eu zic să vă acceptaţi triumful sau înfrângerea, să vă vedeţi mai departe de treabă, că dacă staţi să vă tot căutaţi bube la infinit vă pierdeţi mandatele înainte să le începeţi! Nu dau sfaturi, am doar aşteptări pentru următorii patru ani de la voi, ăştia aleşi indiferent de culoarea partidelor voastre!

P.S. Constituirea noului Consiliu Local şi validarea noului primar ales, Cristi Valentin Misăilă, s-a amânat pentru marţi,  28 iunie 2016. Nu ştiu câte ”spectacole de teatru” se vor mai anunţa în ”noua stagiune”, dar nu aş vrea în niciun caz să mai aud că ”nicăieri nu e ca-n Vrancea” în sensul răul al cuvântului, ci doar în sensul bun!