Cum a vrut să-l mituiască un tânăr pe poliţistul cu care dădea traseul pentru permisul auto. Fapta nu a rămas nepedepsită

Cum a vrut să-l mituiască un tânăr pe poliţistul cu care dădea traseul pentru permisul auto. Fapta nu a rămas nepedepsită

Fapta s-a întâmplat în Vrancea

Fapta s-a  întâmplat la mijlocul lunii septembrie iar între timp dosarul penal a fost rezolvat într-un timp record.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tânăr din Vrancea a fost condamnat zilele acestea la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Condamnarea a venit după ce pe data de 13 septembrie trebuia să susţină proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

La punctul din plecare din parcarea unui supermarket din Focşani, aspirantul la statutul de şofer i-a înmânat examinatorului său  dosarul de şcolarizare în care se afla şi o sumă de bani în euro.

Poliţistul şi-a sesizat imediat colegii, iar la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care l-a găsit la volanul autoturismului şcoală pe tânărul în cauză şi a constatat faptul că, în dosarul de şcolarizare categoria B, se află şi suma de 200 euro, ce a fost dată în vederea promovării probei practice pentru obţinerea permisului de conducere.

Dosarul a fost instrumentat cu sprijinul ofiţerilor D.G.A. – S.J.A. Vrancea, în baza ordonanţelor de delegare dispuse de unitatea de parchet competentă.

La sfârşitul lunii septembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar penal instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea.

"Prin acord, s-a stabilit în sarcina inculpatului următoarele măsuri de supraveghere: să se prezente la serviciul de probaţiune, la datele fixate de consilierul de probaţiune; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlarea mijloacelor de existenţă şi să plătească suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare", potrivit unui comunicat DGA-SJA Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: