Cum îi stimulează Primăria Focşani pe comercianţi să facă un oraş de poveste, de sărbători

Cum îi stimulează Primăria Focşani pe comercianţi să facă
un oraş de poveste, de sărbători

Concurs de împodobit vitrine la Focşani  FOTO: Ştefan Borcea

Concursul lansat de municipalitate se adresează operatorilor economici din toate cartierele oraşului, de facilităţi importante urmând să beneficieze 18 dintre câştigătorii acestei iniţiative care are legătură cu cerebrarea Crăciunului.

Primăria Focşani a lansat un concurs în rândul agenţilor economici din Focşani, privind împodobirea vitrinelor de sărbători.

Concursul se numeşte ”Vitrine de Crăciun” şi va fi derulat în perioada 20 decembrie 2020 - 24 ianuarie 2021.  Până atunci însă, în perioada 7-19 decembrie, operatorii economici se pot înscrie în concurs, completând un formular de concurs.

Deşi există o hotărâre de consiliu local mai veche, care se referă doar la agenţii economici cu magazine în centrul oraşului şi care au această sarcină de Crăciun, Primăria a considerat că tot oraşul merită o schimbare, astfel încât să fie cât mai frumos, să iasă în evidenţă, să armonizeze prin imagine celebrarea sărbătorii de Crăciun. Prin urmare, la competiţia de împodobit vitrine au fost provocaţi agenţii economici din toate cele şase cartiere ale oraşului, aceştia având astfel ocazia să prezinte concepţia lor despre cum ar trebui să arate pavoazarea cu ornamente. Premiile, în număr de 18, sunt foarte atractive, în sensul că cei declaraţi câştigători vor fi scutiţi de la impozitul pe clădiri în anul ulterior.

„Locul I – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 100%, dar nu mai mult de 10.000 lei; locul al II-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 75%, dar nu mai mult de 7.500 lei; locul al III-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 50%, dar nu mai mult de 5.000 lei”, sunt premiile oferite de Primăria Focşani, valabile pentru toate cele şase cartiere din oraş.

Începând cu data de 20 decembrie 2020, fotografiile cu vitrinele împodobite vor fi postate pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Focşani, pentru a fi votate şi de cetăţeni. Vor fi jurizate doar spaţiile pavoazate, juriul concursului urmând să analizeze şi să puncteze următoarele criterii: relevanţa pentru perioada sărbătorilor, impactul vizual sau design atractiv, originalitate şi cromatică. Cele patru criterii vor avea o pondere egală în evaluarea fiecărei lucrări de către juriu, iar câştigătorul va fi ales în proporţie de 75% de către juriu şi 25% din votul publicului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

O casă din Focşani, decorată de Crăciun ca-n poveşti

Sărbători de Crăciun de 60.000 de euro la Focşani. Pe ce cheltuieşte banii Primăria

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările