Cum şi-a înscenat moartea un infractor notoriu din Vrancea ca să scape de puşcărie. Mama i-a fost complice la fals

Cum şi-a înscenat moartea un infractor notoriu din Vrancea ca să scape de puşcărie. Mama i-a fost complice la fals

Penitenciarul Focşani

Cristinel Viorel Ibriş, în vârstă de 30 de ani, este un individ cu state vechi în ale infracţiunilor. În anul 2010 era cunoscut în Vrancea pentru cele peste 100 de infracţiuni rutiere, dar între timp a devenit specialist şi în altfel de fapte penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, Ibriş a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a falsificat adeverinţe de salariat, cu ajutorul cărora, prin diverşi complici, a achiziţionat bunuri electrocasnice.

Cum sentinţa nu era definitivă, el a gândit că dacă îşi va înscena moartea va scăpa de puşcărie, mai ales că îl aştepta un "bonus" de peste 800 de zile, în urma unei vechi condamnări pentru care fusese eliberat condiţionat.

Vrânceanul a falsificat ştampile, pe care le-a aplicat pe un act de deces. În baza actului, Ibriş şi-a trimis mama la Evidenţa Populaţiei, care i-a eliberat un act cu care femeia s-a prezentat la instanţă, unde se judeca în apel procesul tânărului. În faţa "evidenţei", magistraţii au fost nevoiţi să înceteze procesul.

"În baza disp. art. 396 alin. 6 cod procedură penală rap. la art. 16 alin. 1 lit. f cod procedură penală încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Ibriş Cristinel Viorel pentru infracţiunile pentru care acesta a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 2311/P/2014 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, prin decesul inculpatului şi înlătură dispoziţia de revocare a liberării condiţionate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă de 822 zile închisoare", se arată în decizia magistraţilor din ianuarie 2016.

Cu toate acestea, poliţiştii au avut suspiciuni că lucrurile nu sunt chiar curate, astfel că l-au prins pe Ibriş şi l-au băgat după gratii.

Acum el este judecat pentru fals material în inscrisuri oficiale, alături de mama sa, Angelica şi ar putea primi ani în plus la pedeapsa iniţială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările