Cum a reuşit un deţinut, din spatele gratiilor, să înşele mai multe persoane cu zecii de mii de lei. „Arsenalul“ găsit asupra lui în Penitenciar

Cum a reuşit un deţinut, din spatele gratiilor, să înşele mai multe persoane cu zecii de mii de lei. „Arsenalul“ găsit asupra lui în Penitenciar

Şi din Penitenciar se pot produce infracţiuni

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au finalizat cercetările faţă de trei bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea a 9 infracţiuni - înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi tentative la înşelăciune prin metoda „Accidentul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii focşăneni au finalizat cercetările în cadrul mai multor dosare penale întocmite pe numele a trei bărbaţi, de 25, 31 respectiv 36 de ani, din judeţele Vrancea şi Galaţi.

Unul dintre bărbaţi este bănuit că, în perioada 21 februarie-10 iulie, ar fi  contactat telefonic victimele şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei într-un accident rutier sau incendiu le-ar fi solicitat diverse sume, pretinzând că este medic, poliţist ori pompier şi îi poate oferi „ajutor”.

Doi dintre cei în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite şi ar fi ridicat sumele de bani pretinse de bărbatul de 36 de ani aflat după gratii la Penitenciarul Focşani.

Totodată, în aceeaşi perioadă, cel în cauză ar fi încercat să inducă în eroare 7 persoane vătămate însă victimele nu au dat curs solicitării, anunţând poliţia.

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că deţinutul ar fi introdus în penitenciar în mod ilicit telefoane mobile şi cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înşelăciunilor.

"În cursul zilei de astăzi faţă de cei în cauză Judecătoria Focşani a dispus arestarea preventivă pe o perioada de 30 zile, unul dintre aceştia aflându-se în stare de detenţie la data comiterii faptelor. Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate este de peste 54000 lei. Ancheta a beneficiat de suportul Direcţiei de Prevenire a Criminalităţii şi Terorismului din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", potrivit IPJ Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările