Cum se rescrie Mioriţa: un cioban vrâncean este dat dispărut în Italia, iar familia lui susţine că ar fi fost asasinat

Cum se rescrie Mioriţa: un cioban vrâncean este dat dispărut în Italia, iar familia lui susţine că ar fi fost asasinat

Dănuţ Tapîrjan vrânceanul dispărut în Italia FOTO Carabinieri Pescara

Bărbatul se numeşte Dănuţ Tapîrjan, are 46 de ani şi a dispărut din 26 iunie 2019, după ce şi-a anunţat familia că s-a certat cu patronul şi a demisionat de la stâna din apropiere de Pescara, urmând să se întoarcă în ţară. Nu a mai dat niciun semn de viaţă de atunci.

Ştiri pe aceeaşi temă

O familie din satul Cătăuţi (comuna Chiojdeni), din judeţul Vrancea, suspectează că un membru al acesteia ar fi fost omorât în Italia, undeva în apropiere de Pescara, în urma unui conflict avut de presupusa victimă, Dănuţ Tapîrjan (46 de ani), cu proprietarul italian al stânei la care românul era cioban.

Dispariţia a fost semnalată de soţia lui Dănuţ Tapîrjan încă din data de 16 iunie 2019, după ce bărbatul a sunat-o şi apoi i-a trimis mai multe mesaje în care spunea că s-a certat rău de tot cu patronul italian deoarece acesta nu-l mai plătise de circa trei luni.

În acelaşi timp, românul, care este tatăl a doi copii minori, s-a plâns soţiei că ar fi fost ameninţat de italian cu bătaia şi chiar cu moartea dacă îndrăzneşte să demisioneze şi să plece înapoi în România.

Cert este că după ce Dănuţ Tapîrjan i-a transmis soţiei, prin SMS că a plecat către ţară, el nu a mai dat niciun semn de viaţă, iar la numărul de mobil alocat nu mai răspunde nimeni. Telefonul pare închis sau descărcat.

Familia românului se teme de ceea ce este mai rău, respectiv ca nu cumva bărbatul să fi fost omorât. Soţia acestuia a declarat, pentru portalul italian „Rotalianul”, că Dănuţ Tapîrjan a comunicat mereu cu familia, măcar o dată la 2-3 zile, niciodată pauza nefiind mai mare de o săptămână. De data aceasta sunt deja aproape două luni de la ultima discuţie.

„Este de câţiva ani în Italia, în zona oraşului Pescara. Munceşte pe unde găseşte şi ne trimitea bani acasă în fiecare lună. Eu ştiu că lucra ca cioban şi patronul nu îl mai plătise de două sau trei luni Am făcut plângere la Poliţie cu dispariţia lui, de şapte săptămâni nu mai ştiu nimic de el”, a declarat românca.

Cazul de dispariţie a fost înregistrat atât de către Poliţia Română, cât şi de către autorităţile din Italia.
Dănuţ Tapîrjan are 46 de ani, 1,80 m înălţime, păr şaten, ochi căprui.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: