Cum îşi găsesc bugetarii condamnaţi penal posturi călduţe în alte instituţii  publice. Trei exemple din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Milea, Monica Gogu şi Mihai Copac
Marius Milea, Monica Gogu şi Mihai Copac

Au avut servicii bune şi bine plătite la stat, dar din cauza lăcomiei sau iresponsabilităţii au rămas fără ele. Nu pentru mult timp însă.

Tot mai multe persoane care au avut în trecut funcţii în sistemul bugetar, dar au fost condamnaţi penal, rămânând ulterior fără locuri de muncă, şi-au găsit slujbe călduţe tot la stat.

Marius Milea, fost ofiţer la Poliţia Rutieră Vrancea, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după ce a fost prins în timp primea mită de la un “procuror sub acoperire” care depăşise viteza legală pe E 85.

Deşi a dorit să fie reabilitat în justiţie, fără succes, acesta şi-a găsit post la Poliţia Locală, instituţie subordonată Primăriei Focşani. Milea este acum jurist şi purtător de cuvânt al instituţiei.

functionari penali

La rândul său, fostul director al Casei Judeţene de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci, a fost condamnat în 2017 la trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru luare de mită, după ce în calitatea pe care o avea a primit de la o persoană din conducerea unui spital 3.000 de euro şi 3.500 de lei să favorizeze acel spital.

Judecătorii au precizat în condamnare că Mihai Copaci nu mai poate ocupa postul de conducere la Casa de Asigurări de Sănătate şi l-au obligat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Vrancea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, cu un termen de supraveghere de trei ani.

Imagine indisponibilă

Copaci a fost angajat în acelaşi an, 2017, ca jurist la societatea Parking, aflată în subordinea Primăriei Focşani.

Monica Paula Gogu, fost ofiţer de poliţie, a fost condamnată în octombrie 2018 la doi ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare.

În anul 2015, Paula Monica Gogu era subinspector la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vrancea. A urcat băută la volan, în maşina fiind alţi doi colegi, şi a intrat cu un SUV BMW în staţia de autobuz din zona Dogan, municipiul Focşani, accidentând o femeie.

Pe numele său, poliţiştii au deschis atunci dosar penal pentru trei infracţiuni, respectiv vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului. Ea n-a fost, însă, judecată şi pentru consum de alcool.

Din această lună, fosta poliţistă s-a angajat la sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Focşani, pe postul de specialist în managementul clienţilor de distribuţie. Spre deosebire de ceilalţi doi pomeniţi mai sus, Monica Gogu a participat la un concurs, unde a avut nevoie doar de diplomă de licenţă, fără o specializare anume.

functionari penali
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite