Cum au fost umiliţi de consilierii judeţeni doi tineri salvatori de vieţi omeneşti. „Titlul contează mai puţin, faptele rămân“

Cum au fost umiliţi de consilierii judeţeni doi tineri salvatori de vieţi omeneşti. „Titlul contează mai puţin, faptele rămân“

Florin Sebastian Drăgan şi Alexandru Puiu, înaintea votului din Consiliul Judeţean FOTO: Mihai Boicu

Florin Sebastian Drăgan şi Alexandru Puiu au fost propuşi să primească titlurile de cetăţeni de onoare ai judeţului Vrancea pentru fapte pline de curaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi tineri focşăneni, care au salvat de la moarte trei copii, au fost umiliţi în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vrancea, unde s-au dezbătut, printre altele, şi proiectele care-i vizau, respectiv conferirea titlurilor de cetăţeni de onoare ai judeţului Vrancea.

Proiectele de hotărâre privind acordarea acestui titlu fuseseră iniţiate de către consilierii PNL şi admise pe ordinea de zi, dar la votul secret exprimat de aleşi acestea nu au întrunit majoritatea necesară. Liberalii au doar 13 consilieri judeţeni, în comparaţie cu majoritatea PSD-ALDE, care dispune de 18 voturi în Consiliul Judeţean. Aleşii PNL susţin că a fost un moment ruşinos pentru administraţia din Vrancea.

“Cred că din răutate nu au vrut să voteze consilierii PSD-ALDE aceste proiecte, pentru că au fost iniţiate de PNL”, a declarat consilierul judeţean liberal Cristi Irimia.

În replică, aleşii majorităţii se ascund de refuzul acordării titlurilor de cetăţeni de onoare în spatele votului secret. “De unde ştiţi dumneavoastră că am votat împotrivă, pentru că a fost vot secret! Eu chiar îl cunosc bine pe unul dintre băieţi, a fost angajat al Consiliului Judeţean la bazinul de înot. Acum intru într-o şedinţă, nu pot să spun mai multe”, ne-a spus Dănuţ Cristian, consilier judeţean PSD şi vicepreşedinte al CJ Vrancea.

La rândul lor, cei doi tineri salvatori s-au declarat dezamăgiţi de ceea ce au văzut în cadrul şedinţei. “Nici măcar un consilier PSD nu a avut apreciere pentru faptele noastre. Sunt foarte dezamăgit. Ne-au şi rugat domnii consilieri PSD să respectăm ordinea de zi, să asistăm în sală la toată şedinţa, deşi ştiau de la bun început că nu ne vor da votul”, ne-a spus Alexandru Puiu, tânăr care în februarie 2016 a sărit în apele îngheţate ale Dâmboviţei şi a salvat un copil dintr-o maşină care plonjase în apă. Pentru gestul său acesta a fost decorat de Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

“Titlul contează mai puţin, faptele rămân”, a completat celălalt focşănean curajos, Florin Sebastian Drăgan, care anul trecut, pe litoral, a salvat de la înec, în interval de câteva ore, doi copii.

În urma acestui scandal, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a propus ca tinerilor salvatori să li se ofere “Diploma de onoare a judeţului Vrancea”. Atât Alexandru Puiu, cât şi Florin Sebastian Drăgan ne-au declarat că refuză distincţia.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările