Cum erau trimişi angajaţii unei firme de salubritate să-i culeagă via primarului. Directoarea, plasată sub control judiciar

Cum erau trimişi angajaţii unei firme de salubritate să-i culeagă via primarului. Directoarea, plasată sub control judiciar

Ana Maria Tacu FOTO: Facebook

Ana Maria Tacu, fosta directoare a serviciului de salubritate subordonat Primăriei Panciu, a fost reţinută luni seara în dosarul în care şi edilul oraşului de podgorie din Vrancea a fost arestat.

UPDATE: Procurorii au plasat-o sub control judiciar pe fosta şefă DUSPI Serv Panciu.

Ana Maria Tacu este soţia directorului Spitalului Orăşenesc din Panciu, unitate subordonată tot Primăriei, şi este învinuită de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual, fapte săvârşite în perioada cât a condus societatea de salubritate.

Practic, în linii mari este vorba despre aceleaşi acuzaţii care i se aduc şi edilului, cei doi constituind, din ce spun oamenii legii, un adevărat tandem în comiterea de infracţiuni. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că abuzul în serviciu al managerului DUSPI SERV (n. red. - serviciul de salubritate din Panciu), care nu ieşea niciodată din cuvântul primarului, s-a concretizat prin faptul că a dispus să se folosească o parte dintre angajaţi pentru rezolvarea treburilor personale ale edilului Nica.

Mai exact, în timp ce oraşul se confrunta cu o majoră problemă a gunoaielor, pentru care societatea Primăriei a şi fost amendată de Garda de Mediu, angajaţii erau trimişi să culeagă strugurii din via edilului. Acest lucru nu s-a întâmplat numai o singură dată, ci zile în şir, timp de mai mulţi ani, salariaţii fiind pontaţi ca şi cum ar fi desfăşurat activităţi la locul de muncă.

Tot împreună cu primarul Nica, directoarea de la DUSPI Serv a atribuit către o firmă privată mai multe utilaje ale Primăriei, societate care s-a folosit mulţi ani de acele bunuri, respectiv un concasor şi un excavator, fără nici un avantaj pentru administraţia oraşului. De asemenea, prin intermediul societăţii de salubritate s-au făcut deconturi fictive de carburant, dar mai sunt cercetate şi multe alte fapte pe care procurorii încearcă să le probeze. Ana Maria Tacu, care în prezent lucrează la un grup local de acţiune, unde se ocupă de atragerea de fonduri europene, a ales dreptul la tăcere în cursul audierilor care au dus la reţinerea sa.

“În funcţie de ce declaraţii va face la audieri, vom face propunerea cu care vom merge la Judecătoria din Panciu. Nu şi-a recunoscut deocamdată faptele”, ne-a declarat Nicolae Pîrcălăbescu, primul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu.

În acest dosar, prejudiciul estimat până la acest moment de către procurori este de peste 300.000 de euro. “Adevărul” a scris săptămâna trecută că primarul Iulian Nica a fost arestat pe 19 martie, pentru 30 de zile, pentru nu mai puţin de şase infracţiuni, respectiv delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals. Anterior, procurorii au efectuat percheziţii şi la Primăria Panciu, iar ancheta s-a extins şi la alte persoane, suspecte în dosar.

Printre acestea se află Eugen Buleandră, secretarul Primăriei Panciu, Carleta Bostan, la rândul ei fost administrator DUSPI SERV, Ionuţ Bută, şeful Serviciului de Urbanism din Primăria Panciu, care este totodată şi finul primarului.

Administraţia locală a oraşului funcţionează la acest moment în stare de avarie, întrucât primarul este în arest, viceprimar nu este deloc, pentru că edilul nu şi-a dorit să mai fie şi un alt conducător în instituţie în afară de el, iar secretarul, cel prin mâinile căruia trec toate documentele importante, este suspect şi este audiat zilnic la Parchet.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: