Cum a ajuns preşedintele Klaus Iohannis să fie vinovat pentru faptul că angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vrancea nu şi-au primit salarile

Cum a ajuns preşedintele Klaus Iohannis să fie vinovat pentru faptul că angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vrancea nu şi-au primit salarile

DGASPC Vrancea

Salariile pentru angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vrancea trebuiau plătite pe 10 septembrie, dar conducerea instituţiei anticipează că acest lucru se va întâmpla abia la sfârşitul lunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 1.100 de salariaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vrancea nu şi-au primit salariile pe luna august, care aveau ca dată de plată 10 septembrie.

Conducerea instituţiei aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vrancea susţine că situaţia va fi remediată până la sfârşitul lunii septembrie, dând vina pentru acest lucru pe preşedintele Iohannis, care a întârziat rectificarea bugetară.

"Întârzierea cu o săptămână a plăţii salariilor aferente lunii august este explicabilă în contextul în care rectificarea bugetară naţională a fost întârziată nepermis de mult, din cauza faptului că preşedintele Klaus Iohannis s-a opus acestei rectificări, tergiversând avizul CSAT, fapt pentru care guvernul a adoptat rectificarea bugetară fără a exista acest aviz. Pe această cale le cerem scuze salariaţilor DGASPC Vrancea pentru toate prejudiciile cauzate, mulţumindu-le de asemenea pentru înţelegea de care dau dovadă în astfel de situaţii", potrivit unui comunicat de presă al DGASPC Vrancea.

De menţionat este că au trecut mai bine de două săptămâni de la rectificarea bugetară aprobată de guvern, dar Consiliul Judeţean nu s-a întrunit pentru aprobarea sumelor de care ar fi nevoie de plata salariilor, ceea ce ridică mari semne de întrebare legate de motivul real pentru care angajaţii DGASPC Vrancea au rămas neplătiţi, mai ales că situaţia nu se regăseşte şi în alte judeţe din ţară.

Consilierul judeţean PNL Adrian Cre'u este de părere că vina aparţine Consiliului Judeţean Vrancea.

„Despre nevoile DGASPC se ştie demult timp. În plus este cel mai mare angajator din Vrancea şi instituţia care se ocupă de persoanele defavorizate din toate punctele de vedere. Să laşi angajaţii fără bani, în condiţiile în care CJ Vrancea a avut excedent important în fiecare an, este cinism sau incompetenţă. Nu cred că era nevoie de aşteptarea unei rectificări, ci de o bună dimensionare a bugetului necesar funcţionării DGASPC”, a declarat consilierul judeţean PNL.


 

citeste totul despre: