Cultura de viţă de vie ecologică a vrânceanului Lucian Neacşu a obţinut recunoaştere europeană. Certificatul de protecţie, înmânat de Petre Daea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Agriculturii Petre Daea i-a înmânat certificatul administratorului Senator Wine, Lucian Neacşu
Ministrul Agriculturii Petre Daea i-a înmânat certificatul administratorului Senator Wine, Lucian Neacşu

Compania Senator Wine din Vrancea deţine o plantaţie de 250 de hectare de vie ecologică în podgoria Însurăţei, din judeţul Brăila.

Administratorul companiei Senator Wine, Lucian Neacşu, care cea mai mare suprafaţă de vie ecologică din Europa de Sud-Est, respectiv 250 de hectare la Însurăţei, în judeţul Brăila, a primit recunoaştere europeană, prin înmânat oficial Certificatul de Protecţie a Denumirii de Origine Controlată "Însurăţei".

Potrivit Regulamentul privind acordarea Certificatului de Protecţie a Denumirii de Origine Controlată ”Însurăţei”, aprobat la sfârşitul anului trecut de Comisia Europeană, se specifică că ”se protejează denumirea <<Însurăţei>> (DOP)”.

Cerificatul a fost oferit administratorului firmei, pe 3 ianuarie, de către ministrul Agriculturii, Petre Daea .

lucian neacsu

”Au fost mulţi ani de eforturi susţinute pentru protejarea la nivel european a denumirii regiunii viticole «Însurăţei», o regiune unică în România, cu un potenţial extraordinar pentru obţinerea vinurilor ecologice (BIO) de calitate Premium. Astăzi, în sfârşit, ne-a fost înmânat oficial Certificatul de Protecţie a Denumirii de Origine Controlată «Însurăţei».”, a scris pe Facebook Lucian Neacşu.

Afacerea cu viţă de vie ecologică este una foarte riscantă, mai ales din cauza condiţiilor meteo şi foarte puţini întreprinzători şi-o permit, dar Lucian Neacşu, care este un pasionat al vinurilor de calitate, a îndrăznit să o pună pe picioare, fapt unic în ţară.

Via ecologică înseamnă de fapt o plantaţie unde nu se aplică tratamente chimice pentru rezistenţa plantelor, ci se bazează pe stropitul viei cu sulfat de cupru, aşa numita zeamă bordeleză, cum practicau bătrânii noştri acum 100 de ani. De asemenea, şi solul este unul foarte important pentru plantă.

Citiţi şi:

Cel mai mare producător de vinuri ecologice din Europa de Est: „Toată arta în acest domeniu este ca vinul să aibă gustul boabei de strugure“

FOTO VIDEO Un mare specialist în materie de vinuri bio din Europa a degustat vinurile ecologice făcute de un important producător din România
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite