Cristina Toma, managera care şi-a făcut un club de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra născută la Focşani, care este office manager la o companie din Capitală, a înfiinţat la sfârşitul anului trecut un club de amatori de handbal şi areuşit să strângă 30 de persoane cu aceeaşi pasiune ca a ei.

Totul a pornit de la dragostea Cristinei, încă din copilărie, pentru handbal. Ea a practicat acest sport, la nivel de performanţă, în clasele primare.

„Am mers la antrenamente de la 10 ani până pe la 16, la Liceul cu Program Sportiv Focşani, sub îndrumarea domnului profesor Georgescu Radu. Este un club bun unde au învăţat handbal şi Simona Gogârlă, antrenoarea Rapidului şi Ardean Elisei“, povesteşte Cristina. În clasa a X-a a hotărât să se lase, din cauză că a considerat că nu are şansă să practice handbalul la nivel profesionist.

A scos „o să“ din vocabular şi a făcut un club de handbal

S-a desprins de tot de această lume, iar timp de 14 ani nu a făcut absolut nimic în această privinţă. Pasiunea pentru acest sport a făcut-o însă să se îndrepte din nou către el.

„Visam noaptea că joc handbal. Prin toamna anului trecut am citit pe un blog motivaţional că dacă am scoate «o să» din vocabular, lucrurile ar merge mult mai bine. Aşa m-am gândit să mă înscriu într-un club pentru amatori“, povesteşte ea.

Nu a găsit foarte multe detalii despre acest lucru aşa că s-a gândit că mult mai simplu ar fi să pună ea bazele unei astfel de club. Aşa a luat naştere www.handbalamatori.wordpress.com şi pagina de Facebook – HCA Bucureşti. La câteva săptămâni după, câteva zeci de persoane care aveau aceeaşi pasiune ca a ei au început să socializeze cu ea pe internet pe această temă. Mai mult, în decembrie, când s-a desfăşurat Campionatul European, Cristina a băgat ştiri despre handbal pe pagina ei şi a organizat întâlniri cu cei care îi frecventau site-ul în baruri unde urmăreau meciurile.

Nu a câştigat încă niciun meci

După încă o lună, a început să sune la diferite şcoli din Capitală pentru a găsi un teren de handbal. „Din păcate toate sălile erau ocupate. Am discutat cu Direcţia de Sport a Primăriei Capitalei care m-a ajutat să găsesc un teren bun“, susţine Cristina.

La primul antrenament au venit aproximativ 20 de persoane. Acum, tânăra susţine că s-a strâns un nucleu de participanţi, care vin la antrenamente în mod frecvent. De altfel, ei au avut deja meciuri cu alte echipe din Capitală şi nu numai. „Până acum am jucat cu Acvila Bucureşti, două echipe din Braşov şi Vâlcea şi am participat şi la un turneu la Bran. Din păcate, până acum au pierdut, dar suntem perseverenţi şi nu ne lăsăm. Avem o şampanie pregătită pentru prima victorie“, susţine handbalista.

Lucrează ca office manager

Ea subliniază că oricum cel mai important lucru este fair-playul iar cei care vor să intre în acest club trebuie să fie plini de viaţă şi să fie pregătiţi să se distreze. Este adevărat că sunt şi câţiva băieţi de la Steaua şi Dinamo, care au jucat handbal la nivel profesionist, dar acum ei sunt atât antrenori, cât şi jucători.

Când nu merge la handbal, Cristina lucrează ca office manager la o firmă de vânzări de staţii de epurare. Are program normal, câte opt ore pe zi, dar tânăra susţine că reuşeşte să îmbine bine ambele activităţi întrucât una din ele o face din pasiune.

ÎNTREBĂRI:

Cum vă descurcaţi cu cheltuielile la club?

Este ok, deocamdată, ne autosusţinem. Am primit o sponsorizare de la firma Henkel cu 10 mingi, dar mai avem nevoie de susţinere. Cine iubeşte acest sport şi ne poate ajuta este binevenit să o facă.

Ce obiective aveţi?

Aş vrea ca pe la mijlocul lunii octombrie să organizăm un turneu de amatori cu scop caritabil în Capitală. Până acum nu a fost niciunul. Din ce am obţine am vrea să ajutăm cluburile de juniori din ţară cu performanţe notabile.

PROFIL:

Nume: Cristina Toma
Născută. 22 decembrie 1980, Focşani
Studii. Master în Neurobiologie la Facultatea de Biologie a Universităţii Bucureşti
Familie. Are o soră mai mică, Simona

Ce-i place:

„Îmi place să cutreier munţii. În weekend merg de obicei prin Bucegi. Am încercat să urmez cursurile unei şcoali de ghizi montani, dar era prea mult de lucru. Ador lectura şi îmi place să socializez pe Twitter şi pe Facebook. De altfel, de aici am şi pornit cu această şcoală de handbal“, susţine Cristina.

Ce nu-i place:

„Detest negativismul şi nu suport oamenii care văd lucrurile în negru. Nu îmi place văicăreala. Eu sunt de obicei o persoană foarte activă şi nu îmi plac persoanele care se complac în zona lor de confort“, spune femeia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite