VIDEO Crin Antonescu, preşedintele PNL, despre marca USL revendicată de PSD: „S-au început demersurile pentru denunţarea juridică a acestei alianţe”

VIDEO Crin Antonescu, preşedintele PNL, despre marca USL revendicată de PSD: „S-au început demersurile pentru denunţarea juridică a acestei alianţe”

Crin Antonescu, preşedinte PNL

Liderul PNL spune că se putea face acest lucru încă de la ruperea USL, însă nu erau foarte clare anumite inconveniente legate de cum pot fi înlocuiţi de exemplu consilierii pe listele unui partid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discuţiile privind marca Uniunii Social Liberale, alianţă despre care PSD spune „că trăieşte”, dar şi un comunicat de presă al PSD, care informează că „denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală aflată în proprietatea Partidului Social Democrat şi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci”, îl lasă rece pe liderul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.

Aflat astăzi la Focşani, prezidenţiabilul liberal a spus că la nivelul PNL s-a luat decizia denunţării şi din punct de vedere juridic al fostei alianţe USL.

„Eu nu am avut o preocupare comercială în legătură cu această marcă. A fost pentru noi o alianţă politică, un proiect politic. Ce facem acum, ne certăm ca magazionerii, cine are actele? Să fie sănătoşi. Colega noastră Alina Gorghiu a anunţat că au început demersurile pentru denunţarea şi juridică a acestei alianţe, ca să lămurim lucrurile. Nu a fost o prioritate în acţiunea noastră. Mă gândesc că din punct de vedere juridic există într-un sertar Alianţa DA, pe care nu o foloseşte şi nu o va folosi nimeni . După ruperea USL nu era foarte clar dacă nu se generau inconveniente la nivelul administraţiei locale, când se înlocuieşte un consilier, pentru nu a fi private partidele din acea listă de dreptul de a-şi înlocuit consilierul. Am aflat că nu există consecinţe juridice şi poate fi denunţatăfără probleme alianţa”, a spus Crin Antonescu.

Cât despre scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu liberalilor, pe care le explică acestora necesitatea organizării unui Congres Extraordinar al PNL, imediat după europarlamentare, Crin Antonescu l-a trimis pe fostul premier la PSD.

„Tăriceanu nu are nicio treabă cu PNL, el e la PSD acolo. Nu vreau să fac comparaţie, că nici pesedist cu acte în regulă nu e, el este acolo, pe lângă casă. Nu are nicio calitate să vorbească despre ce se întâmplă sau ce se va întâmpla în PNL. Noi facem campanie, suntem mobilizaţi în campanie, vom avea nişte rezultate, funcţie de acestea vom decide alte lucruri pe viitor. Când vom vrea să facem un congres îl vom face. Nu are nicio treabă domnul Tăriceanu cu asta”,  a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL s-a referit şi la o eventuală colaborare cu partidele din zona de dreapta, excluzând însă încheierea unei alianţe.

„Eu personal exclud, nu colaborare, nu obiectiv politic comun, ci exclud o alianţă pur şi simplu, pentru că abia am ieşit dintr-o alianţă, erste a dozua mare alianţă care eşuează şi nu suntem dornici de o altă alianţă”, a mai spus Antonescu.

Mai puteţi citi:

Crin Antonescu: „Sunt bananier în halul ăsta, ca să am arătarea asta cu tricoul acolo ca preşedinte?”

Tăriceanu se vrea înapoi în PNL: Nu am trădat PNL. Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu. Este nevoie de un Congres extraordinar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările