COVID-19 a intrat într-un centru pentru copiii cu dizabilităţi din Vrancea. 17 copii au fost internaţi de urgenţă

COVID-19 a intrat într-un centru pentru copiii cu dizabilităţi din Vrancea. 17 copii au fost internaţi de urgenţă

17 copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Centrul se află în subordinea Direcţiei Generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea iar copiii au vârste cuprinse între 12 şi 19 ani.

Nu mai puţin de 17 copii şi un adult, de la Centrul "Harap-Alb" din Focşani, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Adultul este un angajat al Centrului.

Copiii prezintă simptome uşoare, dar cu toate acestea au fost preluaţi şi internaţi la Spitalul din Adjud.

"Săptămâna trecută, patru copii au prezentat simptomatologie specifică COVID-19 şi s-a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, iar în urma testării a rezultat că 17 copii sunt infectaţi cu coronavirus, pentru alţi patru testul fiind negativ. De asemenea, au fost testaţi şi cei 12 angajaţi ai Centrului, iar unul a fost depistat pozitiv. Copiii au fost internaţi la Adjud, iar angajatul este asimptomatic, se află izolat la domiciliu. Copiii au vârste cuprinse între 12 şi 19 ani. În acest moment se desfăşoară o acţiune de dezinfecţie în Centru", ne-a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările