Copilul dat dispărut miercuri, răpit de un pedofil. Infractorul, eliberat din puşcărie cu Legea recursului compensatoriu, a fost reţinut azi noapte

Copilul dat dispărut miercuri, răpit de un pedofil. Infractorul, eliberat din puşcărie cu Legea recursului compensatoriu, a fost reţinut azi noapte

FOTO Arhivă

Copilul în vârstă de 9 ani a fost găsit după aproape două ore de la dispariţie. Poliţia spune că îl va cercetat pe individ pentru agresiune sexuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copilul care a fost dat dispărut miercuri din zona Piaţa Unirii din Focşani şi găsit după două ore a fost luat de un individ cunoscut ca pedofil în judeţul Galaţi.

Bărbatul de 49 de ani a fost reţinut azi noapte şi în cursul zilei de joi ar putea fi arestat. Bărbatul ar mai avea ceva antecedente.

”În continuarea cercetărilor în cazul minorului în vârstă de 9 ani care a fost dat dispărut în cursul zilei de ieri, aseară, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani l-au identificat şi ulterior l-au reţinut pentru 24 de ore pe bărbatul cu care băiatul a plecat pentru aproximativ o oră şi jumătate. În cursul zilei de astăzi, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, din judeţul Galaţi, urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, cu propunere de arestare preventivă. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea, care iniţial au spus că micuţul nu a fost victima vreunei infracţiuni.

Şi Protecţia Copilului a fost sesizată despre această sitauţie.

"Aseară, în jurul orei 22.00, am fost solicitaţi pentru a desemna un psiholog pentru audieri. Acestea au durat până târziu în noapte. Minorul a fost şi la Serviciul de Medicină Legală, să se constatate dacă a fost victima unei agresiuni sexuale. Încă nu ne-a parvenit rezultatul. Părinţii l-au însoţit pe copil permanent", ne-a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Se pare că pe hăinuţele micuţului s-au găsit urme de lichid seminal.

Individul care a fost reţinut în acest caz are antecedente. El a fost condamnat în trecut pentru viol, dar a fost eliberat în anul 2017, în baza Legii recursului compensatoriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: