Copil de patru ani, mort pe masa de operaţie după o intervenţie chirurgicală banală VIDEO

Copil de patru ani, mort pe masa de operaţie după o intervenţie chirurgicală banală VIDEO

medicii nu au mai putut face nimic

Băieţelul a murit la spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon, în urma unui stop cardio-respirator în timpul operaţiei de hernie inghinală.

După decesul femeii plimbate între spitale, cea mai mare unitate spitalicească din Vrancea se află din nou în faţa unui caz problemă.

Un copil în vârstă de 4 ani a murit vineri, 6 mai, în timp ce se afla pe masa de operaţii, după ce a intrat în stop cardio-respirator. În acel moment, medicii interveneau chirurgical pentru o hernie inghinală.

Medicii spun că micuţul a fost operat prima dată miercuri, pe 4 mai, iar operaţia a decurs bine, copilul fiind externat a doua zi. Seara însă copilul a simţit dureri abdominale iar părinţii au sunat medicii care l-au operat.

"A doua zi, joi dimineaţă, a fost externat în stare generală bună, avea dor un discret edem la nivelul toracelui, care apare frecvent după operaţiile de hernie inghinală. I s-au făcut recomandările necesare, le-am, transmis dacă apare vreo problemă ulterioară să mă sune în orice moment. Joi seara, la ora 20.15, m-au sunat, eram încă în spital, mi-au zis că micuţul are încă dureri abdominale şi nu ştiu ce să facă. Le-am spus să ia Nurofen şi dacă nu încetează durerea să se prezinte la urgenţe, iar dacă copilul va fi mai bine să vină a doua zi, la ora 8.30,  în policlinică, să-l revăd. Seara a fost adus la UPU, am vorbit cu medicul, am făcut toate recomandările, iar a doua zi l-au adus la ora 9.00. Avea o tumefacţie în zona inghinală, o complicaţie post operatorie hemoragică, care necesita o reintervenţie pentru realizarea hemostazei. Motiv pentru care l-am băgat în sală vineri dimineaţă, împreună cu echipa cu care am intrat prima dată şi am constatat că nu era nicio sursă de sângerare activă. Starea generală era bună. Am hotărât să îl deschidem să verificăm şi cavitatea intraperitonială să vedem dacă există o altă cauză a durerilor abdominale. Nu am găsit absolut nimic decât un lichid peritonial din care s-au recoltat probe, am urmat procedura de închidere şi în acel moment a intrat în stop cardio-respirator", a preciat medicul chirurg Ludmila Munteanu, care l-a operat pe micuţ.

Medicii spun că l-au resuscitat trei ori pe copil, dar în zadar.

Ei şi-au declarat regretul faţă de această tragedie şi spun că au făcut tot ce se putea omeneşte pentru salvarea copilului. Din primele informaţii, micuţul va fi înmormântat pe 10 mai, în comuna Gura Caliţei.

 

Mai puteţi citi:

A murit femeia plimbată între spitale. Fiul victimei vrea dreptate, spitalul din Focşani face anchetă

O doctoriţă din Austria a fost amendată pentru că a tăiat piciorul greşit al unui pacient. Ea poate contesta decizia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările