Conturile vrâncenilor care au solicitat restituirea taxei auto, alimentate de Fisc. Câţi bani a împărţit Administraţia Finanţelor Publice

Conturile vrâncenilor care au solicitat restituirea taxei auto, alimentate de Fisc. Câţi bani a împărţit Administraţia Finanţelor Publice

În acest fel au fost returnate  taxele încasate ilegal, timp de zece ani, de la cetăţeni, la înmatricularea maşinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 8.000 de vrânceni au intrat în posesia banilor reprezentând taxa auto pe care au achitat-o în mod nedrept în perioada 1 ianuarie 2007-31 ianuarie 2017.

În ultimele două zile, Administraţia Finanţelor Publice Vrancea a virat în conturile vrâncenilor peste 20 de milioane de lei, reprezentând datoria principală în contul acestei taxei auto pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu.

Din informaţiilor noastre, Fiscul ar mai rămâne dator pentru o parte dintre vrânceni cu banii din dobânzi, care  ar trebui să fie plătiţi ulterior.

Potrivit OUG nr. 114/2018, ANAF are termen până la 30 iunie 2019 să achite contribuabililor atât sumele reprezentând taxa auto, timbrul de mediu sau alte forme ale respectivei taxe, cât şi dobânzile aferente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: