Constituirea noului consiliul local la Andreiaşu de Jos a eşuat

Constituirea noului consiliul local la Andreiaşu de Jos a eşuat

Primarul din Andreiaşu este în continuare blocat

Cei cinci consilieri locali ai PSD au absentat de la şedinţa convocată pentru astăzi, neîntrunindu-se astfel cvorumul de două treimi necesar desfăşurării şedinţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali PSD din comuna Andreiaşu de Jos, aleşi în urma scrutinului parţial din 25 mai, pun beţe în roate şi în acest mandat majorităţii stabilite prin vot.

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc şedinţa de constituire a noului consiliu local, care are în componenţă şase consilieri PNL şi cinci PSD.

Şedinţa nu s-a mai ţinut, pentru că aleşii PSD au decis să nu participe, neîndeplinindu-se astfel cvorumul legal de două treimi necesar desfăşurării şedinţei.

Prin urmare, situaţia de dinainte de dizolvarea fostului consiliu se perpetuează. O nouă şedinţă va fi convocată de Instituţia Prefectului peste trei zile, dar ar putea avea acelaşi deznodământ. Primariu comunei Andreiaşu era ieri profind nemulţumit de faptul că nu are încă un consiliu local, acesta stând cu proiectele pentru comunitate blocate.

Un astfel de proiect, care se referă la o investiţie în drumuri cu fonduri europene ar trebui depus până sătămâna viitoare la Agenţia de Dezvoltare de la Constanţa, însă în lipsa unei aprobări a consilierilor locali finanţarea se află în pericol.

Mai puteţi citi:

Alegeri parţiale 2014. PNL a luat faţa PSD la Andreiaşu de Jos şi are majoritate în consiliul local

În aceste condiţii, PNL are majoritate şi va putea să numească şi viceprimar din partea acestei formaţiuni politice.

Tribunalul Vrancea a admis dizolvarea Consiliului Local Andreiaşu

Magistraţii Tribunalului Vrancea au admis cererea primarului comunei, Ionel Budeanu, care nu a putut conlucra cu consilierii locali, în condiţiile în care un ales local a fost invalidat, iar cele două tabere, PNL şi APV şi-au împărţit în mod egal consilierii, câte cinci de fiecare.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: