Consiliul Judeţean încearcă din nou să preia Compania de Utilităţi Publice de la Primăria Focşani

Consiliul Judeţean încearcă din nou să preia Compania de Utilităţi Publice de la Primăria Focşani

Compania de Utilităţi Publice este o societate profitabilă

Miza bătăliei este profitul companiei, dar şi cele peste 100 de milioane de euro pe care aceasta le va gestiona prin proiectul "Vrancea Aqua".

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai multe tentative nereuşite de a prelua acţiunile deţinute de Primăria Focşani la Compania de Utilităţi Publice, Consiliul Judeţean Vrancea va face în şedinţa de marţi o nouă solicitare în acest sens. Primăria municipiului Focşani deţine 98 % din acţiunile CUP, iar USL are o majoritate confortabilă şi în consiliul judeţean şi în consiliul local pentru adoptarea fără probleme a acestui transfer.

Mai mult decât atât, preşedintele Consiliului de Administraţie al CUP este Raluca Dan, secretara judeţului, nimeni alta decât mâna dreaptă a lui Marian Oprişan.

Miza transferului acţiunilor către CJ este cu atât mai mare cu cât CUP a semnat acum mai bine de doi ani un contract pentru proiectul de modernizare a reţelelor de apă din judeţ finanţat cu fonduri europene şi a cărui valoare ajunge la 100 de milioane de euro.

La vremea respectivă, aleşii locali focşăneni s-au opus acestui lucru, considerând că nu pot înstrăina nişte acţiuni care aduc beneficii oraşului, lucru care l-a înfuriat pe preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

"De ce le e frică unor cârcotaşi nu vor scăpa. Curând acţionarul majoritar la CUP va fi Consiliul Judeţean, indiferent de cine îşi toarnă apă în sandale, urlând de dragul focşănenilor. Operatorul este regional şi este absolut normal ca şi controlul să îl deţină CJ", spunea în 2010 Marian Oprişan  la semnarea contractului "Vrancea Aqua".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările