Conflict pe internet între Salvamontişti şi Jandarmeria Vrancea: „Jenantă atitudine, domnilor! Puteaţi să ne aduceţi mulţumiri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Salvamontiştii au fost deranjaţi de atitudinea Jandarmeriei Vrancea care si-a arogat toate meritele operaţiunii de salvare a 12 persoane rămase blocate într-un vagon-remorcă în apă, în localitatea Nereju. Persoanele au fost salvate după 20 de ore de eforturi, printr-un sistem tip tiroliană.

După dificila operaţiune, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei a postat pe pagina de Facebook un filmuleţ cu ameninţătoarele puhoaie în care rămăseseră blocaţi oamenii şi pericolul pe lângă care au trecut aceştia. La filmuleţ a fost ataşată şi o descriere, care, ulterior, a revoltat salvamontiştii.

„Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea şi evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala.

După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranţă în localitatea Nereju.” a scris Jandarmeria Vrancea pe Facebook.

Salvamont Vrancea a reacţionat şi a scris tot pe Facebook: „Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea, care se laudă cu acţiunea de salvare, făcută de Salvamont, fără să nominalizeze acest fapt”.

„SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparţinut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinşi de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei şi i-a asigurat pe tiroliană. Dar, aşa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit!” - este comentariul sarcastic al salvamontiştilor.

În plus, aceştia susţin că tot ei au salvat din apă şi drona cu care jandarmii au filmat imaginile postate, după ce aparatul ar fi fost manevrat greşit. „Şi puteaţi să ne aduceţi şi mulţumiri că vi-am salvat drona pe care aţi manevrat-o atât de profesional, încât aţi dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveaţi cu ce imagini să vă lăudaţi abilităţile de cameramani”, se încheie ironic mesajul postat de Salvamont România.

Ulterior, Jandarmeria Vrancea a reacţionat şi a mulţumit salvamontiştilor, precizând că atunci când au primit primele informaţii, nu se spunea nimic de prezenţa Salvamont.

„Informaţiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acţiune, însă apreciem contribuţia echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare.”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite