Comuna Soveja a intrat în carantină după ce o vulpe turbată a muşcat o bătrână de mâini

Femeia s-a trezit sâmbătă seara cu animalul în curte. A reuşit să omoare animalul însă a fost transportată la spital pentru a fi vaccinată antirabic. Acum se simte bine şi a fost externată. Medicii monitorizează starea de sănătate a trei copii ce au intrat în contact cu a animalul mort când au ajutat-o pe bătrână să îl trimită la analize la Direcţia Sanitară - Veterinară.

Ştiri pe aceeaşi temă

În comuna Soveja a fost instituită carantină de gradul II pentru trei luni de zile după ce o femeie din Soveja a fost muşcată sâmbătă seara de ambele mâini de o vulpe bolnavă de rabie.

Maria Viţă (69 ani) s-a trezit sâmbătă seara cu vulpea în bătătură. Agresiv, animalul a muşcat-o pe femeie de antebraţe în timp ce aceasta încerca să o alunge. Bătrâna a reuşit să omoare vulpea însă a fost transportată de urgenţă la spital pentru a fi vaccinată antirabic. Ulterior a fost externată întrucât se simţea bine iar medicii au constatat că nu este în pericol.

Medicii monitorizează însă starea de sănătate a trei copii ce se aflau în vacanţă la bătrână întrucât au ajutat-o pe aceasta să pună animalul mort în sac.

Veterinarii au trecut la vacinarea tuturor animalelor din Soveja şi din comuna vecină, Vidra. Aceştia au interzis folosirea câinilor la vânătoare în zonă.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările