Comisarul-şef Tomiţă Lazăr, şeful poliţiştilor de la Intervenţii Rapide, „înghiţit“ de apele Siretului.  Ofiţerul este căutat de scafandri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cms. şef Tomiţă Lazăr
Cms. şef Tomiţă Lazăr

Şeful Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vrancea, comisarul şef Tomiţă Lazăr, a dispărut, duminică, în apele râului Siret, unde intrase să o salveze pe fiica sa, care fusese luată de curenţi, căutările în apă fiind sistate la ora 23.30, însă continuând de pe mal şi în cursul nopţii.

UPDATE: În această dimineaţă au reînceput căutările în zona unde cms. şef Tomiţă Lazăr a fost luat de ape.  Totodată, un elicopter al Inspectoratului General al Aviaşiei, trimis de la Bucureşti, va survola râul Siret.

Din primele informaţii, comisarul şef Tomiţă Lazăr, şeful Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vrancea, s-a aflat, duminică, împreună cu familia, la un picnic, în zona balastierei de la Bilieşti, pe malul râului Siret, transmite Mediafax

Potrivit martorilor, ofiţerul, soţia sa şi una dintre fiicele lor, în vârstă de 24 de ani, ar fi intrat de mai multe ori în apele râului să se răcorească, deşi tânăra părea că nu ştie să înoate.

La un moment dat, fata ar fi fost luată de curenţi, iar tatăl ei ar fi fost cel care a salvat-o şi ar fi adus-o la mal, însă el a fost luat de curenţii puternici.

Cms. şef Tomiţă Lazăr şi fiica sa mai mică  FOTO: Facebook

image

Bărbatul a fost căutat pe tot parcursul serii de duminică de echipe de intervenţie, la căutări participând şi un scafandru, dar şi pompieri cu o barcă pneumatică şi cu căngi. În încercarea de a-l găsi pe ofiţer, debitul Siretului a fost scăzut, fiind reţinut în lacul de acumulare de la Movileni.

Duminică noapte, la ora 23.30, căutările în apă au fost sistate, continuând însă cele de pe mal, la care sunt angrenate echipe din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi IPJ Vrancea.

image

”Nivelul apei este crescut, iar curenţii sunt foarte puternici. Căutările se desfăşoară pe toată lungimea râului Siret, în judeţul Vrancea, intervenţia fiind dificilă. Trupul său putea fi dus la distanţă mare încă din primele minute de la scufundare. Vom continua căutările pe timpul nopţii, vor rămâne pe mal echipaje de la Poliţie, ISU, Jandarmerie, cu lanterne şi echipament specific, iar luni dimineaţă, la prima oră, vor fi reluate căutările pe apă”, a declarat, duminică seară, locotenentul Vasile Isticioaia.

Comisarul şef Tomiţă Lazăr asigură de mai mulţi ani şefia Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Vrancea, fiind unul dintre cei mai apreciaţi angajaţi ai Poliţiei Judeţene. De-a lungul anilor, acesta a participat la diverse concursuri de forţă şi anduranţă organizate de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP).


 

tomita lazar
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite