Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" are o monografie. Unitatea de învăţământ împlineşte 130 de ani de existenţă

Colegiul Naţional

Lansarea monografiei Colegiului Cuza

Lucrarea a fost realizată de doi dintre profesorii prestigioasei unităţi de învăţământ liceal din Focşani şi a fost lansată luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni a fost lansată "Istoria trăită şi povestită a Colegiului Naţional Al.I.Cuza", scrisă de profesoarele Lamîiţa Şerban şi Gabriela Obodariu.

Este vorba de o monografie, realizată atât pe bază de documente din Arhivele Naţionale Vrancea, cât şi de amintiri ale foştilor elevi şi profesori, ce cuprinde perioada 1889 şi până în prezent.

La lansare au fost prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Focşani, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, foşti profesori ai liceului, profesori, elevi, părinţi.

De altfel, zilele acestea, Colegiul Naţional Al.I.Cuza Focşani împlineşte 130 de ani de existenţă.
Activităţile vor avea loc între 21-23 ianurie şi, pe lângă lansarea monografiei liceului, vor cuprinde lansarea revistei, o expoziţie de pictură cu lucrări aparţinând foştilor elevi si profesori, o expoziţie de documente de arhivă, realizată în parteneriat cu Arhivele Naţionale Vrancea, un concurs interdisciplinar adresat tuturor elevilor de gimnaziu, o conferinţă motivaţională susţinută de foşti elevi ai liceului, acum cu cariere în medicină, IT, avocatură, comunicare, concursuri gastronomice având ca sursă de inspiraţie diversele regiuni ale României, competiţie de streetball, dar şi o simulare a activităţii parlamentare si o expoziţie de cărti rare.

Nu va lipsi nici Hora Unirii, de acum un moment de tradiţie, pe 23 ianuarie, în curtea Colegiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: