Cine sunt speakerii care au acceptat Provocarea #V, conferinţă motivaţională şi de orientare în carieră pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Invitaţii la conferinţă
Invitaţii la conferinţă

"Cărţi vii”, Târg de ONG-uri, expoziţie de fotografie Wiki Loves Monuments şi întâlniri cu oameni implicaţi în comunitate sunt câteva din suprizele care+i aşteaptă pe tinerii care vor participa la conferinţa Provocarea #V.

Laurenţiu Bodolan, medic oftalmolog şi manager la Clinica OCULUS MED, Matei Dragomir, biolog, coordonator al Centrului Zonal de Îngrijire şi Tratament pentru Animale Sălbatice din Crângul Petreşti, înfiinţat de ACDB Focşani, Tudor Leu, inginer Software la Google New York (mesaj Google Hangouts), Lucian Onea, inginer, dezvoltator Sofware la compania Endomondo, în direct prin Skype din Copenhaga, Aurora Martin, doctor în filosofie, expert în politici publice la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, Maria Murgoci, interpretă de muzică populară şi director al Ansamblului Folcloric Profesionist "Ţara Vrancei", Tibi Borza, consultant resurse umane, trainer, antreprenor MindOff Group, şi Irina Ionescu, Trainer şi facilitator la Şcoala de Valori Bucureşti, sunt cei opt oameni valoroşi şi generoşi care au acceptat provocarea de a fi speakeri şi modele pentru tinerii participanţi la Provocarea #V, Conferinţă motivaţională şi de orientare în carieră care va avea loc vineri, 22 aprilie, între orele 12.00 - 16.30, la Sala Balada din Focşani.

Organizată de Asociaţia de Tineret “Eu, tu şi ei” Focşani, în parteneriat cu Şcoala de Valori Bucureşti, conferinţa Provocarea #V şi-a propus să aducă în faţa tinerilor isteţi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani oameni-model din România, exemple pentu profesiile lor, care să-i inspire pe aceştia în drumul lor spre viitor. În plus, le vom prezenta exemple concrete de implicare în comunitate, care să le arate tinerilor că lumea o putem schimba împreună şi numai împreună.

“Într-o societate în care tinerii sunt o categorie socială vulnerabilă şi bulversată este nevoie de evenimente de calitate, care să le arate acestora că drumul către realizarea personală şi profesională este pavat cu muncă, perseverenţă, pasiune şi dăruire. Şi nimic nu e mai benefic pentru cunoaştere decât să înveţi din experienţa altora. Să ţi se pună pe masă din bogăţia sufletească, culturală şi profesională a unor oameni deosebiţi şi diverşi e un privilegiu. Nimeni nu le poate şti pe toate doar din propria experienţă. Or fi propriile experienţe lecţii pilduitoare, dar viaţa e scurtă şi cele de aflat sunt cu mult prea multe. Asociaţia de Tineret “Eu, tu şi ei” Focşani, organizatorul principal al acestei acţiuni, doreşte ca tinerii să ia aminte la sfaturile oferite, de păţaniile dezvăluite, de obstacolele depăşite sau înfrângerile suferite de către cei în măsură să le povestească. Şi ne mai dorim să fie puse întrebări iscoditoare, relevante pentru a face posibil dialogul, pentru a stabili acele punţi de legătură între generaţii care să ajute la fixarea, la permanentizarea fondului civilizaţional dorit de noi toţi. Şi dacă încă nu am convins vom recurge la un citat din Otto von Bismark care să pună odată ordine în idei, să mobilizeze, să motiveze: „Doar un prost învaţă doar din greşelile proprii. Un înţelept învaţă din greşelile altora”, spune Silvia Vrînceanu Nichita, copordonatorul conferinţei.

Târgul ONG-urilor vrâncene

În pauza conferinţei Provocarea #V, de la ora 14.00 la 15.00, va avea loc Târgul ONG-urilor vrâncene, în cadrul căruia organizaţiile nonguvernamentale care activează în comunitatea noastră se vor întâlni cu tinerii cărora le vor vorbi despre proiectele lor şi le vor oferi oportunităţi de voluntariat.

Invitaţii de onoare ai târgului sunt Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Focul Viu” Focşani, condusă de Ioan Florea, şi Fundaţia “Cartea Călătoare” din Focşani, condusă de informaticianul Mircea Bucur, organizaţii nonguvernamentale care aniversează anul acesta 20 de ani de activitate în beneficiul semenilor şi care au în palmares proiecte de succes, devenite modele de bună practică la nivel naţional.

Vor mai participa Filiala de Cruce Roşie Vrancea, Asociaţia pentru  Conservarea Diversităţii Biologice din Focşani, Asociaţia Renato din Focşani, Asociaţia Lumea lui Pinochio de la Panciu, Asociaţia Voluntariat pentru Viaţă din Mărăşeşti, Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului “ACCORD”, Asociaţia Renasterea Tinerilor Artişti, dar şi voluntari de la alte ONG-uri, precum cluburile Interact şi Rotaract care activează pe lângă marea şi generoasa familie Rotary Varana Focşani, Asociaţia Speranţa Andradei, care administrează Centrul Micul Prinţ, sau Asociaţia „Change your Lifestyle for you” Focşani.

Expoziţie de Fotografie

Vizitatorii târgului vor putea admira şi o expoziţie de fotografie marca “Wiki Loves Monuments”, care va reuni cele 15 fotografii câştigătoare ale ediţiei 2015 a concursului internaţional derulat sub egida Wikipedia. Locul I la nivel naţional a fost câştigat de Silvia Vrînceanu, redactor-şef la Ziarul de Vrancea, coordonatorul conferinţei Provocarea #V, căreia i s-a oferit onoarea de a găzdui în Focşani această interesantă expoziţie călătoare. Asociaţia ARCHÉ din Bucureşti, care organizează concursul de fotografie “Wiki Loves Monuments” în ţara noastră, are ca scop cercetarea, protejarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului construit. Principalul proiect al asociaţiei, Monumente Uitate, care cercetează reşedinţele nobiliare extraurbane din ţara noastră, va fi prezentat al Târgul ONG-urilor.

În premieră pentru judeţul nostru, ca urmare a generozităţii Asociaţiei Profesorilor de Informatică din România, Conferinţa Provocarea #V va putea fi urmărită în direct pe Youtube, prin canalul FocsaniLive Stream 


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite