Cine sunt Răzvan Mustea şi Alexandru Nazare, cei doi vrânceni din cabinetul Ungureanu

Cine sunt Răzvan Mustea şi Alexandru Nazare, cei doi vrânceni din cabinetul Ungureanu

Alexandru Nazare, propus pentru Transporturi

Răzvan Mustea este în urcare pe scara aprecierii politice, în timp ce Alexandru Nazare este cunoscut ca un apropiat de cercurile puterii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat astăzi că din cabinetul său vor face parte şi doi vrânceni. Mustea a fost nominalizat pentru Ministerul Comuncaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, iar Nazare a fost propus pentru Ministerul Transporturilor.

Răzvan Şerban Mustea este născut la 8 septembrie 1978 şi a fost ales ca deputat în 2008 în Colegiul Uninominal nr 1 Focşani. Este membru al comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi anul trecut a fost ales în fruntea "juniorilor" de la PDL. Are 33 de luări de cuvânt în cele 33 de şedinţe la care a participat, a făcut 31 de declaraţii politice şi a depus până în prezent 25 de propuneri legislative.

Confor ultimei declaraţii de avere depusă, tânărul deputat PDL deţine în Voluntari, Ilfov o casă de locuit de 672 m.p. şi un teren intravilan de 860 m.p. dobândite în 2007 prin donaţie
În Bucureşti, Răzvan Mustea mai deţine o casă de locuit de 170 m.p. şi un teren de 540 m.p. din care cota sa parte este de 112 m.p. Ambele au fost cumpărate în 1996. Mustea conduce un Porche Cayenne, din 2007, care îi aparţine deasemenea, valoarea acesteia putând ajunge, în funcţie de dotări, în jurul sumei de 80.000 euro.

Doi vrânceni în noul Guvern al României

Răzvan Mustea mai deţine şi o colecţie de ceasuri şi bijuterii în valoare de 60.000 euro. Împreună cu soţia, deputatul PDL are conturi în lei şi valută care însumează 40.000 euro.

Aura Mari Mustea Şerban, soţia actualului ministru, a realizat conform declaraţiei de avere suma de 36.655 euro, bani pe care i-a primit ca dar din partea tatălui său. Atât Ionel Şerban Mustea, tatăl deputatului PDL cât şi Horia Vintilă Furtună, socrul său, sunt doi cunoscuţi oameni de afaceri, primul în domeniul confecţiilor, deţinând firma Vesti-Ro iar al doilea, destul de controversat în domeniul afacerilor imobiliare. Răzvan Mustea mai este asociat şi la două firme cu sediul în Focşani,

Nazare, printre apropiaţii din sfera de influenţe de la Bucureşti

Fostul secretar de stat Alexandru Nazare nu are nicio locuinţă sau teren în proprietate, conform declaraţiei de avere. Un cont din 2007 în valoare de 7000 euro şi altul, de 35.398 euro, ca depozit, sunt trecute în declaraţia de avere a lui Nazare.

Acesta a mai realizat venituri din salarii, de la Ministerul Transporturilor, în valoare de aproape 43.000 lei şi de la Ministerul de Finanţe, alţi aproape 11.000 lei. Conform declaraţiei de interese din 2010, Nazare a fost membru în două comisii, la Electrica şi la Romgaz. Politic, Nazare, este vicepreşedinte la organizaţia PDL sector 2 şi este cunoscut ca un apropiat al fostului ministru Anca Boagiu.

Rămâi pe focsani.adevarul.ro ca să fii la curent cu noutăţile din oraş.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările