Cine este Iulian Ghiocel Matache, noul ministru propus pentru Transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Matache, noua propunere de la Transorturi
Iulian Matache, noua propunere de la Transorturi

Focşăneanul Iulian Ghiocel Matache este noua propunere a PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea prim-ministrului Victor Ponta pentru acest portofoliu, în persoana social democratului Mihai Fifor.

Iulian Matache, în vârstă de 43 de ani, deţine din martie 2014 funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, după ce din luna mai 2012, odată cu venirea USL la guvernare, a deţinut funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Acesta i-a fost subordonat la Consiliul Judeţean Vrancea lui Marian Oprişan, iar în momentul numirii ca secretar de stat i-a mulţumit public  spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprişan.

Matache a mai fost secretar de stat, tot la Dezvoltare, în anul 2009, în Guvernul PDL-PSD condus de Emil Boc.

Până în 2012, focşăneanul Matache a fost director de investiţii la Consiliului Judeţean Vrancea. El este soţul preşedintei Tribunalului Vrancea, judecătoarea Daniela Matache.

Noul ministru este de profesie inginer, fiind absolvent (promoţia 1996) al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti-Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. Este şi licenţiat în drept din 2011, după ce a absolvit Universitatea George Bariţiu din Braşov.

După absolvirea facultăţii, în 1996, a lucrat ca inginer la Societatea de Drumuri şi Poduri Vrancea, astăzi falimentară, iar din 1999 şi până în 2012 a fost angajat al Consiliului Judeţean Vrancea.

Se consideră "comunicativ, sociabil, cu o capacitate ridicată de adaptare la situatii noi şi neprevăzute, implicat în munca de echipa şi capabil de a motiva colegii în vederea atingerii obiectivelor propuse", după cum se prezintă în cv-ul său.

Cine este Iulian Ghiocel Matache: avere

Potrivit declaraţiei de avere, Iulian Matache deţine împreună cu soţia sa trei terenuri arabile, un apartament atribuit de Consiliul Judeţean şi cumpărat în 2014 de la Primăria Focşani şi o casă în apropierea Focşaniului.

Anul trecut, Iulian Matache a vândut un autoturism Woskvagen cu suma de 35.790 de lei iar împreună cu soţia sa are datorii în bănci în sumă de 70.000 de euro şi 45.000 de lei.

Ca secretar de stat, Iulian Matache a câştigat anul trecut ca ministru secretar de stat 66420 de lei, apoi ca reprezentant al Consiliului de Administraţie EON Distribuţie 36.000 lei şi Consiliul de Administraţie Tarom – 24.111 lei,  în timp ce soţia sa a avut venituri de 170.741 de lei ca preşedinte al Tribunalului Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Focşăneanul Iulian Ghiocel Matache, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Judecătorii Daniela Matache, soţie de ministru, şi Toni Neacşu, fost membru CSM, „au uitat” să-şi plătească chiriile la locuinţele sociale, dar îşi ridică vile

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite