Cine este Ion Ştefan, ministrul propus la Dezvoltare Regională. A împrumutat PNL cu 1,4 milioane lei la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista cu noii miniştri va fi depusă la Parlament, urmând ca votul de învestitură al noului guvern să fie dat după audierile din comisii.

Ion Ştefan, în vârstă de 50 de ani, este de profesie inginer electromecanic şi originar din comuna vrânceană Milcovul. Este membru PNL de şase ani, iar din decembrie 2016 este deputat în Parlamentul României.

Tot în anul 2016 a candidat la Primăria Focşani, pentru funcţia de primar, dar a pierdut alegerile în faţa candidatului PSD, Cristi Valentin Misăilă, după ce anterior îşi anunţase victoria. Deputatul PNL este cunoscut în zona afacerilor. Ion Ştefan este patronul grupului de firme Balcanic Prod, care activează în domeniul fabricării de ambalaje plastice, cea mai mare societate de profil din ţară. Este tatăl a trei copii în vârstă de 10, 12 şi 22 de ani. Este ginerele lui Nicolae Laţcan, membru PD şi fost primar în Focşani până în 2000.

Nu a lucrat niciodată la stat şi, potrivit spuselor sale, nu a avut prin firmele sale contracte cu statul. Cele patru firme Balcanic pe care le conduce împreună cu fratele său au avut o cifră de afaceri de multe milioane de euro, bani pe care Ion Ştefan spune că-i reinvesteşte în firma în care lucrează 135 de angajaţi.

Candidatul PNL la Primăria Focşani locuieşte în Focşani, la casă şi spune că mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi. Deţine patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1000 mp de teren la Lepşa, teren cumpărat în anul 2003.

Are un depozit bancar de 91.917 lei şi a împrumutat 1,4 milioane de lei PNL în campania de la europarlamentare. El a primit anul trecut o indemnizaţie de 120.042 de lei de la Parlamentul României şi a obţinut aproape 6 milioane de lei ca dividende de la firmele Balcanic, unde este acţionar.

Ca parlamentar, a avut 6 luări de cuvânt, a iniţiat 60 de propuneri legislative.


După nominalizarea în funcţia de ministru, Ion Ştefan a declarat: "Propunerea venită din partea lui Ludovic Orban şi a colegilor din PNL mă onorează şi mă responsabilizează. Îmi asum propunerea pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pe care îl consider o mare provocare. Aceeaşi provocare pe care am simţit-o şi când am făcut pasul în politică, cu gândul de a aduce expertiza dobândită în mediul privat, eficienţa din sectorul de business, buna mea credinţă şi dorinţă de muncă pentru proiecte utile pentru Focşani, pentru judeţul Vrancea şi, acum, pentru România".

ion stfan
ion stfan

Portret. Cine este Marcel Vela, propunerea PNL pentru Ministerul de Interne: fost primar 12 ani, pasionat de vânătoare şi pescuit

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite