Cine era liderul studenţilor din România, care a murit înecat la mare. Fostul diriginte: „Avea stofă de lider”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Dediu era preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România FOTO: Facebook
Vlad Dediu era preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România FOTO: Facebook

Vlad Dediu Valentin era preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, absolvent al Facultăţii de Transporturi, Ingineria Transporturilor şi Traficului din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

Vlad Valentin Dediu, în vârstă de 22 de ani, care a fost până sâmbătă preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), era originar din Vrancea, municipiul Adjud.

El s-a aflat în weekend pe Litoralul românesc, la Mamaia, unde sărbătorea cu prietenii absolvirea cu dor câteva zile în urmă a  Facultăţii de Transporturi, Ingineria Transporturilor şi Traficului din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, a plecat de lângă prieteni şi s-a dus să facă o baie în mare, în zona Clubului Fratelli. Vlad a fost prins de curenţi şi nu a mai putut ieşi din valuri.

Întâmplarea a făcut că în jur de ora 6.00 dimineaţa, prin zonă să treacă doi tineri, care i-au văzut corpul inert plutind pe apă. Aceştia au intrat în apă, l-au adus la mal şi au chemat medicii, care l-au resuscitat 45 de minute. Tânărul a dat pe moment semne de viaţă.

Ulterior a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, unde în ciuda eforturilor depuse de medici, a murit câteva ore mai târziu. 

Cazul a fost relatat pe pagina sa de Facebook de Andrei Columb, tânărul care a intrat în apă după Vlad şi care a crezut iniţial că-l salvase.

vlad dediu

“Era cu capul în jos în apă, aproape de malul mării. Dumnezeu a făcut să fiu în acel moment pe plajă. Medicii s-au dat peste cap. Nimeni nu-i dădea nicio şansă. Nu-mi vine să cred că după patru ore de stat în apă a fost salvat. Prietenii lui sunt nişte iresponsabili”, povestea Andrei Columb într-o lungă postare video făcută imediat după acţiunea de salvare la care a luat parte.

VIDEO

Duminică, după ce a aflat trista veste, a revenit cu următorul mesaj: “Dumnezeu să te odihnească în pace suflet bun. Condoleanţe familiei. Chiar am crezut că te-am salvat şi am fost foarte bucuros ....dar din păcate nu a fost aşa”, a scris Columb.

Vlad Valentin Dediu era originar din municipiul Adjud, judeţul Vrancea, acolo unde în urmă cu patru ani absolvise cel mai bun liceu din localitate.

vlad dediu

Dirigintele său şi-l aduce aminte ca pe un lider încă de atunci.

"Un copil excelent, un exemplu pentru toţi. Îmi aduc aminte că a luat 10 la Bacalaureat la fizică, obiectul pe care îl predau. Era foarte serios, jovial, mereu cu zâmbetul pe faţă, un om care îi antrena pe colegii lui la lucruri bune. Era de atunci un lider, avea stofă, dovadă că a devenit liderul studenţilor. Sunt încă şocat de vestea pe care am primit-o aseară (n.a. duminică seara)", ne-a declarat profesorul Stan Rogoz (foto), fostul diriginte al lui Vlad.

Imagine indisponibilă

Proaspătul inginer Vlad Dediu a lăsat în urmă o familie îndurerată. Tatăl lucrează la societatea de salubritate aflată în subordinea Primăriei Adjud iar mama este asistent veterinar la Piaţa Agroalimentară a municipiului. Vlad mai avea un frate. Înmormântarea va avea loc joi, 16 iulie, la ora 11.00, în municipiul Adjud.

Un mesaj de condoleanţe a transmis şi ministrul Educaţiei. “Sunt alături de familia lui Vlad Dediu şi de Uniunea Naţională a Studenţilor din România - UNSR”, a scris Monica Cristina Anisie pe Facebook.

Pe aceeaşi temă:

Vlad Dediu, liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, a murit înecat, la mare

Băiatul dispărut în Marea Neagră a fost găsit mort, prins între stabilopozi. Părinţii l-au identificat

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite