Cine va face deszăpezirea pe drumurile naţionale iarna aceasta. Reţeaua de aproape 500 de kilometri, împărţită în trei pentru a face eficientă intervenţia

Cine va face deszăpezirea pe drumurile naţionale iarna aceasta. Reţeaua de aproape 500 de kilometri, împărţită în trei pentru a face eficientă intervenţia

Contractul de deszăpezire este valabil şi în această iarnă

Potrivit Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor pe  reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Vrancea se face în iarna 2019-2020 cu utilajele proprii  şi utilaje închiriate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 67 de utilaje vor patrula iarna aceasta pe drumurile naţionale din Vrancea, pentru combaterea poleiului şi deszăpezirii. 

Reţeaua de drumuri naţionale cuprinde 493 de kilometri, iar pentru eficientizarea activităţii au fost stabilite trei baze de deszăpezire, la Focşani, Adjud şi Bîrşeşti şi trei baze de sprijin, la Cîmpuri, Greşu şi Vintileasca.  

Cea mai mare este Baza Focşani, care administrează 334 de kilometri, cu nu mai puţin de nouă sectoare de drumuri naţionale. Aici vor interveni 39 de utilaje, din care 9 propriii şi 30 închiriate.

 În administrarea Bazei Adjud se află două drumuri naţionale, în lungime de 64 de kilometri, pentru care sunt necesare 13 utilaje (3 proprii şi 10 închiriate).

 În fine, Baza Bîrseşti are în responsabilitate doar DN2D, lung de 95 kilometri, pe acest drum urmând să intervină 15 utilaje (3 proprii şi 12 închiriate). 

Aprovizionarea cu materiale antiderapante s-a făcut, în depozite aflându-se 16 tone de sare, 70 de tone de clorură de calciu, 15 tone de produs ecologic şi 3.380 de tone de nisip. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are încheiat contract pentru iarna 2019/2020 cu firma Flor Construct Suceava. 

Societatea este o abonată la lucrări pe bani publici şi a câştigat contracte de deszăpezire în mai multe judeţe din Moldova. Patronul firmei, Vasile Florea, a fost arestat în urmă cu şase ani, pentru evaziune şi corupţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările