Cine sunt câştigătorii Concursului Naţional de Vinuri "Bachus 2019". Marile medalii au prezenţa asigurată la competiţiile mondiale

Cine sunt câştigătorii Concursului Naţional de Vinuri

Concursul Bachus

Experţii au degustat în acest an peste 300 de probe de vin trimis de 53 de producători viticoli din toată ţara. În acest a au fost acordate trei mari medalii de aur.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an, experţi ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, al cărei preşedinte, Prof. Univ. Dr. Dan Boboc, a fost şi preşedintele concursului, au degustat 302 probe de vin, cu o largă arie de arome si gusturi,  de la 53 de producători viticoli.

Sistemul internaţional de punctaj care evaluează culoarea, aspectul, tipicitatea şi calitatea, intensitatea, atât din punct de vedere al mirosului, cât şi din punct de vedere al gustului, persistenţa gustativă, armonia generală, a fost folosit pentru a face diferenţa între cele mai bune vinuri produse în ultimii ani.

Din cele 302 de probe înscrise în concurs, după jurizare, au fost acordate 3 mari medalii de aur, 42 medalii de aur şi 132 medalii de argint.

Marile medalii de aur au fost obţinute de către Mera Com International pentru brandul Tectonic din soiul Sauvignon Blanc 2017, de către Natura SRL pentru brandul Domeniile Panciu Grand Riserva din soiul Cabernet Sauvignon 2014 şi de către Vincon Vrancea S.A. pentru brandul Mioriţa 18 din soiul Vinars.

Aprecierile juriului au fost omogene, toţi fiind plăcut impresionaţi de calitatea vinurilor din concurs, însă doar marile medalii de aur vor beneficia de înscrierea gratuită la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles, organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: