Ceremonie la Focşani de Ziua Veteranilor de Război

Ceremonie la Focşani de Ziua Veteranilor de Război

În Vrancea au mai rămas puţini veterani de război

Militarii garnizoanei Focşani în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - filiala Vrancea şi autorităţile administraţiei publice locale, sărbătoresc „Ziua Veteranilor de Război” prin organizarea unei ceremonii militare şi religioase de depunere de jerbe şi coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia militară se va desfăşura marţi, 29 aprilie, începând cu ora 11.00, şi va consta în oficierea serviciului religios, evocarea semnificaţie Zilei Veteranilor de Război, depunerea coroanelor şi jerbelor de florin şi defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare.

Ziua Veteranilor de Război a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1222, din 10 octombrie 2007 şi prin Legea 303 din 13 noiembrie 2007 „în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României”.

Mai puteţi citi:

FOTO Ziua Veteranilor de Război, marcată la Cimitirul Eroilor

Veteranul focşănean Ion Lungu, onorat cu diploma de excelenţă de ministrul Apărării Naţionale

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: