Cel mai mare cutremur din acest an din Vrancea a avut 4,5 grade pe scara Richter

Cel mai mare cutremur din acest an din Vrancea a avut 4,5 grade pe scara Richter

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc duminică după- amiază la ora locală 16.31, iar epicentrul sau a fost localizat în Munţii Vrancei, zona Paltin-Nereju.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magnitudinea seismului a fost de 4,5 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 88 kilometri şi a fost resimţit în zona epicentrală cu intensitatea de aproximativ IV grade pe scara Mercalli.

Mişcarea seismică a mai fost resimţită în mai multe oraşe din sudul şi centrul Moldovei, la Bacău, Focşani, Galaţi, dar şi în sudul şi estul Munteniei, inclusiv la Buzău.

Ultimul cutremur în zona Vrancea cu magnitudinea mai mare de 4,5 grade a avut loc la 1 decembrie 2012, magnitudinea acestuia fiind de 4,8 grade pe scara Richter.

Mai puteţi citi:

FOTO Cutremurul din 4 martie 1977 şi inundaţiile din iulie 2005, cele mai mari dezastre care au lovit Vrancea în ultimii 40 de ani

Miercuri, la ora 11.00, va fi cutremur în Focşani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: