Ce poreclă a primit ministrul PNL refuzat pentru portofoliul Dezvoltare. „Primarul taxailă“ faţă cu „deputatul grindă“

Ce poreclă a primit ministrul PNL refuzat pentru portofoliul Dezvoltare. „Primarul taxailă“ faţă cu „deputatul grindă“

Cristi Misăilă şi Ion Ştefan, pe vremea când îşi disputau funcţia de primar  FOTO: Facebook

Ion Ştefan, deputatul PNL de Vrancea propus pentru Ministerul Dezvoltării în Guvernul Orban, a obţinut aviz nefavorabil după audierile din comisiile de specialitate din parlament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Disputa dintre primarul PSD al Focşaniului, Cristi Misăilă, şi deputatul PNL Ion Ştefan, propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, este în derulare de câteva zile.

Cei doi sunt rivali încă din timpul alegerilor locale din anul 2016, când au candidat la funcţia de primar al municipiului Focşani, alegeri încheiate cu victoria pesedistului.

Dezvăluirile apărute în presă, cu privire la faptul că deputatul liberal a "fentat" bugetul local, declarând o locuinţă mult mai mică decât o are în realitate, i-a dat apă la moară primarului, care l-a verificat în documente şi a descoperit că din anul 2003 şi până în prezent Ion Ştefan a plătit un impozit de doar 98 de lei/an, faţă de 1.350 de lei cum era normal.

Deputatul figurează în declaraţia de avere cu o casă de 910 mp, despre care a precizat că a ieşit din greşeală aşa mare, după ce constructorul a pus o grindă în plus.

Ministrul propus la Dezvoltare şi-a recunoscut greşeala prin intermediul unei postări pe Facebook, dar l-a adus în discuţie şi pe şeful administraţiei judeţene, Marian Oprişan, despre care a spus că nici el nu şi-a plătit dările.

“Şi dacă legea este aceeaşi pentru toată lumea, aştept şi de la baronul PSD Marian Oprişan «mama mea sunt eu» să îşi scoată la iveală bunurile şi să le treacă în declaraţia de avere pentru a-şi plăti dările aferente domeniului întins pe multe hectare în care locuieşte în apropiere de Focşani”, a scris Ion Ştefan.

Primarul PSD al Focşaniului i-a dat miercuri, 30 octombrie, o replică liberalului, prin intermediul unui comunicat de presă trimis de pe adresa Primăriei Municipiului Focşani, Ion Ştefan alegându-se cu această ocazie cu o poreclă.

“Pus în faţa evidenţelor, «deputatul Grindă» a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focşani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. Chiar şi aşa însă, cel ce a primit aviz negativ ca Ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul «hoţul strigă hoţii», acuzând Primăria Municipiului Focşani că nu procedează la fel şi în cazul Preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea şi a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că nici domnul Preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi. În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile, aşa cum fac zeci de mii de focşăneni”, se arată în comunicatul Primăriei Focşani.

De altfel, şi Misăilă s-a ales miercuri cu o poreclă din partea lui Ludovic Orban, premierul desemnat, care l-a numit pe primarul Focşaniului "Taxailă", aluzie la faptul că în trecut a vrut să impună mai multe taxe aberante locuitorilor din oraşul pe care îl conduce.

Dincolo de replicile între protagonişti, focşănenii au taxat limbajul folosit de angajaţii Primăriei Focşani  pentru transmiterea unei informaţi oficiale.

"Halal birou de presă, cu un asemenea vocabular oficial. Reprezentaţi o instituţie, trebuie să aveţi un punct de vedere nepărtinitor şi la obiect! Să vă fie ruşine!", a scris o localnică pe pagina de Facebook a municipalităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: