Ce a înţeles Marian Oprişan din mesajul străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea acuză, într-o postare pe Facebook, centralismul şi se delimitează de guvernările de până acum, spunând că a fost o voce minoritară.

Marian Oprişan, care conduce de două decenii unul dintre cele mai sărace judeţe din România, vrea să pară, în aceste zile, de partea străzii, aceeaşi stradă care două seri la rând i-a strigat la Focşani să plece.

Într-o postare pe Facebook, Oprişan readuce în atenţie discursul său de la recentul Congres al PSD, unde nu a mai candidat la nicio funcţie. El lasă de înţeles că nu a mai vrut funcţie la nivel naţional, fără să precizeze că interdicţia a fost stabilită de conducerea partidului.

În realitate, îi reamintim că a vrut să fie vicepreşedinte naţional PSD, aşa cum a cerut chiar el şi s-a aprobat fără probleme, printr-o rezoluţie, la Conferinţa Judeţeană a PSD Vrancea din 29 septembrie 2015.

„Pe data de 18 octombrie la Congresul PSD am spus că nu candidez la nici o funcţie în conducerea centrală a partidului pentru că nu cred în centralizare. Astăzi, după 25 de ani, România nu seamănă cu ţările occidentale pe care vrem să le atingem ca nivel de dezvoltare.
România de astăzi, cu excepţia Parlamentului, are aceeaşi administraţie ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Aceeaşi administraţie centrală, aceeaşi primari colegi care merg cu mapa în mânuţă la ministrul X sau la ministrul Y. Indiferent de demisii sau de schimbările care se produc zilele acestea nu vom ajunge să trăim mai bine dacă fiecare om din fiecare sat, din fiecare comună, din fiecare oraş, din fiecare judeţ nu va avea un nivel de trai decent, iar acest lucru se poate realiza doar cu un proiect responsabil de descentralizare a puterii, gândit de profesionişti şi asumat de toată societatea. Responsabilitatea trebuie să meargă la comunităţile locale. Spre exemplu, în U.E. viitorul este al comunităţilor locale, nu al guvernelor. În democraţiile consolidate – Franţa, Germania, Spania sau Italia – guvernele nu mai fac decât reformă, strategie, programe naţionale şi misiuni de control, restul pârghiilor de putere fiind la autorităţile locale, cele mai apropiate de cetăţean şi cele care le pot rezolva problemele. Asta înseamnă, cu adevărat cea mai importantă modificare în bine a sistemului şi statului administrativ numit România! Asta solicit de 25 ani colegilor mei din clasa politică românească. Din păcate am fost minoritar, dar sper că o dată cu mesajul puternic al oamenilor să ne aplecăm serios asupra acestui deziderat care ne poate aduce România pe care ne-o dorim cu toţii: o ţară sigură, civilizată şi prosperă, cu grijă maximă faţă de oameni”,
scrie Oprişan pe Facebook.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite