Câte gălbenuşuri a găsit o gospodină într-un ou în timp ce prepara salata de boeuf

Câte gălbenuşuri a găsit o gospodină într-un ou în timp ce prepara salata de boeuf

Ouă cu trei gălbenuşuri  FOTO: Emil Grosu

Familia respectivă spune că a găsit frecvent ouă cu două gălbenuşuri, dar niciodată nu s-a întâmplat ca acum, şi pentru specialişti cazurle fiind rare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O gospodină din Vrancea, din comuna Cîmpineanca, a gătit duminică o salată de boeuf pentru familia sa. Mare i-a fost minunea când într-un ou luat proaspăt din cuibarul găinilor a găsit trei gălbenuşuri. 

Cum nu s-a mai întâmplat până acum, femeia s-a gândit să imortalizeze această întâmplare rară, mai cu seamă că invitat la masă s-a nimerit a fi şi un fotograf cu experienţă.

Gospodarii din Cîmpineanca spun că au cumpărat găinile de la o exploataţie privată de la Măicăneşti şi că s-a mai întâmplat să găsească ouă cu dublu gălbenuş, niciodată triplu însă.

Chiar dacă sunt cazuri rare, specialiştii spun că ouăle cu gălbenuş triplu se deplasează pe tractul de reproducere şi sunt învelite ulterior în aceeaşi coajă. 

Astfel de ouă n trebuie tratate ca un semn de boală a găinilor şi sunt la fel de sănătoase precum cele cu un singur gălbenuş. Acestea sunt ceva mai mari şi au coaja mai firavă, deoarece coaja a fost formată din aceeaşi cantitate de calciu ca în cazul unui ou normal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: