Capre negre, surprinse pe stâncile din Parcul Natural Putna Vrancea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capre negre în Parcul Natural Putna
Capre negre în Parcul Natural Putna

Imaginile aparţin Regiei Naţionale Romsilva, care are camere video amplasate în Parcul Natural Putna Vrancea. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.

Noi imagini foarte frumoase cu un grup de capre negre care se hrănesc într-o zonă stâncoasă din Parcul Natural Putna Vrancea au fost surprinse cu camerele de luat vederi amplasate în zonă.

Caprele negre au musculatura foarte dezvoltată şi copitele adaptate pentru deplasările cu uşurinţă în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor.

Se disting prin agilitate, putând face salturi de până la 2 m înălţime si 6 m lungime. Chiar şi pe stânci abrupte, poate atinge o viteza de 50 km/oră.

Vârsta unui exemplar poate fi aflată numărând inelele de pe coarne. Durata de viaţă este estimata la 15-20 de ani.

Animalul stă tot timpul de pază pentru a da la timp în caz de primejdie semnalul de alarmă.

Hrana caprelor negre constă din măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iarna caprele consumă muşchi sau licheni.

Pericolele la care sunt expuse caprele negre sunt căderile de stânci, animalele de pradă ca râsul, lupul, ursul, vulturul şi vânătorile organizate de om.

Vă mai recomandăm:

Se dă liber la vânătoarea de trofee de capră neagră şi marmotă. Avertismentul organizaţiilor ecologiste

Cum îşi fac caprele negre... pedichiura. Imagini spectaculoase publicate de Romsilva VIDEO

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite