Candidatul care a băgat apă în comună fără autorizaţie, dosar penal pentru coruperea alegătorilor. El a fost denunţat că oferea bani în schimbul voturilor

Candidatul care a băgat apă în comună fără autorizaţie, dosar penal pentru coruperea alegătorilor. El a fost denunţat că oferea bani în schimbul voturilor

Ion Păucă, în cămaşă albă

Ion Păucă a fost primar în comuna Năruja timp de mai multe mandate iar acum candidează din nou din partea Partidului social Democrat.

Ion Păucă, fost primar al comunei vrâncene Nereju, s-a ales cu dosar penal după ce o persoană l-a reclamat că i-a oferit bani în schimbul votului din 27 septembrie.

Poliţia a confirmat acest lucru: În cursul zilei de 16 septembrie a.c., dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat cu privire la faptul că pe raza localităţii Nereju o persoană ar fi oferit sume de bani altor persoane în scopul de a-i determina să influenţeze rezultatul votului din data de 27 septembrie .

În cauză, poliţistii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Articolul 386 din Codul Penal stipulează următoarele: ”Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

Ion Păucă este cel care la sfârşitul lunii august a fost acuzat de primarul comunei Nereju că racordat un cătun la apă, pe banii lui şi ai prietenului său de la Obştea Nereju, fără să aibă vreo autorizaţie în acest sens. Şi în acel caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ”executare de lucrări fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia”.

Mai puteţi citi:

Un candidat la o primărie din Vrancea s-a apucat „să bage apă“ într-un cătun, pe banii lui, fără autorizaţie

VIDEO Trânte între un liberal şi un pesedist în sediul Biroului Electoral Focşani. „M-a pus la pământ cu o schemă de judo“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: