Bugetul Focşaniului redevine funcţional. Curtea de Apel Galaţi a admis recursul Consiliului Local

Bugetul Focşaniului redevine funcţional. Curtea de Apel Galaţi a admis recursul Consiliului Local

Primăria Municipiului Focşani

Prin urmare, este de aşteptat ca în cel mai scurt timp să fie plătite salariile funcţionarilor din Primăria Focşani şi instituţiile subordonate, restante încă din data de 7 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lovitură primită de primarul Cristi Misăilă şi sindicatul funcţionarilor din Primăria Focşani SINTAX 2010 la Curtea de Apel Galaţi.

Magistraţii instanţei de contencios au admis recursul Consiliului Local, după decizia Tribunalului Vrancea, de suspendare a Hotărârii Consiliului Local Focşani prin care a fost adoptat bugetul pe anul în curs.

"Admite recursul. Casează sentinţa recurată. În rejudecare, respinge cererea de suspendare ca nefondată. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 27.07.2021, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei", se arată în decizia judecătorilor.

Decizia dată de magistraţii gălăţeni deblochează practic bugetului municipiului şi salariaţii din Primărie şi instituţiile subordonate vor putea să-şi încaseze salariile restante din data de 7 iulie, dar în acelaşi timp vor putea fi făcute plăţi şi se vor continua investiţii începute.

Primarul Cristi Misilă şi-ar fi dorit ca magistraţii Curţii de Apel Galaţi să confirme soluţia dată pe 23 iunie la Tribunalul Vrancea, cu scopul de a forţa aprobarea unui nou buget. 

Reamintim că pe 23 iunie, judecătorii de la Tribunalul Vrancea au admis cererea Sindicatului funcţionarilor din Priimăria Focşani, reprezentaţi de avocatul Virginia Vedinaş, prin care aceştia solicitau suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea bugetului general al municipiului pe anul 2021. Acest lucru a dus la blocarea completă a bugetului, timp de mai bine de o lună neputând fi făcută nicio plată.

Vă mai recomandăm:

Bugetul Focşaniului, deocamdată în aer. Ce decizie au luat judecătorii în procesul intentat de sindicatul funcţionarilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea îi cere primarului Focşaniului să renunţe la ideea abrogării bugetului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările