Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii, neîncăpătoare pentru credincioşii care au venit să ia Agheasma Mare  GALERIE FOTO

Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii, neîncăpătoare pentru credincioşii care au venit să ia Agheasma Mare  GALERIE FOTO

Oamenii au primit binecuvântarea preotului paroh  Foto: Ştefan Borcea

Mulţi dintre ei au participat şi la slujba de Bobotează oficiată de noul preot paroh şi au asistat la sfinţirea apelor. Spre deosebire de alţi ani, când afară era "gerul Bobotezei", astăzi la Focşani a fost cald.

Ştiri pe aceeaşi temă

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului, sau cum i se mai spune în popor, Boboteaza.
În faţa Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din Piaţa Unirii, noul preot a oficiat slujba sfinţirii apei, iar sutele de credincioşi s-au înghesuit să ducă acasă Agheasma Mare.

Cu această apă sfinţină, credincioşii îşi stropesc gospodăriile pentru a fi binecuvântate tot anul.

 
Foto
Bobotează Focşani

„Cu apa sfinţită şi cu busuioc stropesc prin casă, ca să fim protejaţi. De asemenea, beau agheasmă pe stomacul gol în fiecare dimineaţă, ca să-mi ajute Dumnezeu”, ne-a declarat focşăneanca Mărioara Finteşteanu.

„Eu locuiesc la casă şi pe lângă sfinţirea locuinţei voi stropi cu agheasmă şi copacii, dar şi cei câţiva butuci de vie, pentru a avea rod anul viitor. O să vin şi mâine la biserică, pentru slujba de Sf. Ion, pentru că port acest nume”, ne-a precizat Ionel Matei, din Focşani.

Boboteaza şi Sf.Ion închid ciclul sărbărorilor de iarnă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: