VIDEO Biserica din cort. Un preot ortodox român a amenajat un lăcaş de cult într-o parcare din capitala Italiei

VIDEO Biserica din cort. Un preot ortodox român a amenajat un lăcaş de cult într-o parcare din capitala Italiei

Enoriaşii vin să se roage în biserică

Preotul, împreună cu enoriaşii săi, conaţionali din România, au pus mană de la mană şi au împodobit mica parohie cu icoane şi multe obiecte bisericeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul Ioan Pricop Elisei, originar din Vrancea, a amenajat la Roma, în Italia, în zona Anagnina, pentru românii stabiliţi aici, o biserică ortodoxă într-un cort.

Biserica neobişnuită a fost amenajată cu sprijinul românilor, care au dat bani pentru icoane şi obiecte de cult, iar în fiecare duminică, dar şi la sărbătorile de peste an, preotul oficiază slujbe.

În plus, în fiecare zi de joi, preotul vine la biserică să stea de vorbă cu oamenii care au probleme şi care vor să i se spovedească, găsind pentru toţi un cuvânt de alinare.

Tot în biserică, se fac donaţii pentru românii necăjiţi.

”Am muncit cu toţii să avem un loc unde să ne rugăm, să fim ca o familie, în slujba lui Dumnezeu, să fim sinceri, să fim curaţi. Noi îi pomenim pe cei care sunt în suferinţă, pe cei care nu mai sunt printre noi. Important e să ne iubim între noi, să păstrăm dragostea, să facem şi noi ce a făcut Hristos acum 2000 de ani: să iertăm, să binecuvântăm şi să facem fapte bune. Noi strângem aici pentru cei săraci din ţară, acum că vine frigul, strângem îmbrăcăminte şi mâncare. Nu contează unde ne rugăm din moment ce acest cort a fost sfinţit iar omul sfinţeşte locul. Să avem inima şi sufletul curat, să ne rugăm pentru Dumnezeu, să ne rugăm pentru pace şi pentru linişte”, le-a transmis enoriaşilor preotul Ioan Pricop Elisei.

Un film documentar pe acest subiect a făcut şi vrânceanul Marius Lupu, stabilit de aproape două decenii la Roma şi care militează pentru păstrarea culturii şi tradiţiilor româneşti.

" Preot Ioan Pricop Elisei, chiar dacă slujeşte pe Domnul într-o parcare din capitala Italiei, mai exact într-un cort, nu renunţă la misiunea de a face ceva pentru comunitatea românească şi de a se ruga neobosit pentru cei care suntem dincolo de frontiere", a spus Marius Lupu.

"De câte ori am ocazia, vin, mă spovedesc, mă împărtăşesc, vin şi cer sfaturi. P[rintele ne ajută, ne dă curaj, ne învaţă lucruri bune. Aici reuşim să fim mai buni, suntem alţi oameni.Părintele este ca un psiholog", spune o româncă care vine frecvenmt la biserica din cort.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: