Bani în plus de la bugetul local pentru şcolile reabilitate cu bani europeni. Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” se "înnoieşte" cu termopane second-hand

Bani în plus de la bugetul local pentru şcolile reabilitate cu bani europeni. Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” se

Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau"

Pentru acest an, municipalitatea din Focşani are la dispoziţie pentru unităţile de învăţământ un buget de peste 20 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Cristi Misăilă s-a întâlnit, astăzi, cu directorii unităţilor de învăţământ din Focşani pentru a le prezenta în linii mari proiecţia bugetară din acest an.

Practic, întâlnirea a fost făcută pentru a-i asigura pe manageri că sumele pe care le-au cerut de la Primărie pentru reparaţii curente sau bunuri şi servicii se vor regăsi în bugetele şcolilor. Pentru anul acesta, municipalitatea are la dispoziţie, pentru şcoli, 20,4 milioane de lei, bani care vor fi împărţiţi pe capitole.

Grosul sumelor vor merge la bunuri şi servicii, respectiv 16,5 milioane de lei, bani cu care vor fi asigurate plata utilităţilor (6,1 milioane de lei), materialele sanitare şi dezinfectanţii (82.000 de lei), asigurare pază (1,2 milioane de lei), obiecte de inventar (un milion de lei), hrană (3 milioane de lei), alte cheltuieli (3 milioane de lei) şi reparaţii curente (1,8 milioane de lei).

Pentru acest din urmă capitol, Primăria a suplimentat cu sume importante bugetele a trei unităţi de învăţământ care derulează, în prezent, proiecte cu fonduri europene. Astfel, şcolile „Ion Basgan” şi „Anghel Saligny” au primit, în plus, câte 300.000 de lei, iar Şcolii „Duiliu Zamfirescu” i-a fost suplimentat bugetul cu 325.000 de lei, după ce au apărut unele lucrări conexe care nu au fost prinse ca eligibile în proiectele cu fonduri europene.

De asemenea, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” a primit 106.500 de lei, din care 80.000 de lei pentru schimbarea tâmplăriei, luându-se decizia ca termopanele de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu”, care se află acum în reabilitare, să fie montate la liceul care şi el este prins într-un proiect cu o valoare foarte mare pe fonduri europene, 29 de milioane de lei, care însă va mai întârzia.

Şi Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” va avea anul acesta în buget 400.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la complexul de sport şi ateliere, investiţie care are nevoie de 8 milioane de lei pentru finalizare. Edilii i-au mai informat pe directorii de şcoli că vor aloca 1,23 milioane de lei pentru burse şi 202.000 lei pentru gratuităţi la transport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: