Băiat de 16 ani prins la volan în drum spre litoral. Adolescentul s-a îmbătat şi a furat o maşină dintr-un sat din Vrancea

Băiat de 16 ani prins la volan în drum spre litoral. Adolescentul s-a îmbătat şi a furat o maşină dintr-un sat din Vrancea

Băiatul s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului

Băiatul de 16 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii au considerat că trebuie plasat 60 de zile sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un băiat în vârstă de 16 ani, dintr-o comună vrânceană, este protagonistul unei aventuri rare.

Împreună cu alţi prieteni, a petrecut în seara dinainte de sărbătoarea Sfintei Maria la discoteca din satul vecin. Acolo au ajuns cu maşina unuia dintre ei, iar după o noapte de distracţie, stropită cu alcool, cei patru prieteni au revenit acasă spre dimineaţă şi au mers fiecare să se odihnească.

Mai puţin adolescentul, euforic nevoie mare, care a gândit că nu ar strica să continue distracţia, undeva departe de casă.  A pus ochii pe maşina care l-a adus acasă de la discotecă, condusă de prietenul său, care i-a lăsat pe încredere cheile autoturismului cu rugămintea să ajungă la proprietarul maşinii.

Adrenalina s-a pus în milşcare, astfel că s-a urcat în maşină şi dus a fost, deşi abia peste doi ani putea obţine dreptul de a obţine permisul de conducere.

Drumul spre Litoral, unde avea de gând să ajungă la volanul maşinii furate, i-a fost întrerupt, după mai bine de 200 de kilometri parcurşi, de poliţiştii, care făceau controale de rutină.

"A fost depistat conducând autoturismul în cauză pe DN 2A, pe raza comunei Giurgeni, jud. Ialomiţa, înspre municipiul Constanţa. Fiind oprit de către poliţişti în trafic, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost astfel întocmit dosar penal",  potrivit IPJ Vrancea.

Poliţiştii din Vrancea au mers apoi la Ialomiţa să-l recupereze pe teribilist, iar după ce au pus cap la cap toate detaliile furtului maşinii şi a celorlalte ilegalităţi adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de luni a fost dus în faţa instanţei, iar judecătorii au decis că este suficientă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: