FOTO VIDEO BAC 2014 Proba orală la Limba Română. Absolvenţii de liceu din Vrancea s-au descurcat cu uşurinţă la evaluarea competenţelor lingvistice

FOTO VIDEO BAC 2014 Proba orală la Limba Română. Absolvenţii de liceu din Vrancea s-au descurcat cu uşurinţă la evaluarea competenţelor lingvistice

La Colegiul Naţional "Unirea" absolvenţii erau liniştiţi înainte aexamenului FOTO: Ştefan Borcea

Examenul de Bacalaureat 2014 a debutat astăzi cu proba A, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi prima probă a examenului maturităţii, respectiv cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Un examen uşor după cum spun candidaţii, pentru că nu le-a pus probleme deosebite.Programaţi pe ore şi minute, absolvenţii şi-au aşteptat liniştiţi rândul la această probă şi au ieşit din examen bucuroşi.

„Mi s-a părut destul de acceptabil, de nivel mediu, destul de uşor. Sunt bine pregătită pentru celelalte examene. Vreau să dau la Facultatea de Drept, la Iaşi”, ne-a spus Teodora Danciu, elevă în clasa a XII-a A, Colegiului Naţional „Unirea”.

„Destul de uşor a fost. Am avut de comentat un articol di Dilema Veche. Mă aşteptam la astfel de subiecte, pentru că am mai lucrat variante de subiecte şi nu mi s-a părut dificil. Aştept acum şi celelalte examene să le trec şi apoi să merg la facultate, la Informatică în Bucureşti”, ne-a precizat Andreea Chiriac, de la clasa a XII-a C , Colegiului Naţional „Unirea”.

 
Foto

„Examenul a fost uşor. Cred că mi-a tremurat puţin vocea la început, dar după aceea am început să prind încredere şi a fost bine. Am vorbit despre publicitate şi rolul acestei industrii în emisiuni. După Bacalaureat vreau să merg la Facultate la Politehnică, la Automatică şi Calculatoare”, spune şi Daniel Chirana, clasa a XII-a A, Colegiului Naţional „Unirea”.

Proba A de evaluare a competenţelor lingvistice continuă şi miercuri, 11 iunie.

În Vrancea, numărul absolvenţilor de liceu înscrişi la examenul de Bacalaureat 2014 este de 2712. Dintre aceştia, 2051 provin din rândul absolvenţilor seriei curente şi 661 din seriile anterioare.

Calendarul Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014:
• 10 - 12 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
• 11 - 13 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
• 16 – 20 iunie - Evaluarea competenţelor digitale – proba D
• 23 - 27 iunie - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
• 30 iunie - Limba şi literatura română – proba E) a) – probă scrisă
• 1 iulie - Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă
• 2 iulie - Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă
• 4 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă
• 7 iulie - Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
• 7 iulie - Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
• 8 -10 iulie - Rezolvarea contestaţiilor
• 11 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Mai puteţi citi:

BAC 2014 Doar 77% din liceenii claselor terminale din Vrancea s-au înscris la examenul maturităţii

Pentru sesiunea iunie – iulie 2014 a examenului de Bacalaureat, ce se va desfăşura în perioada 10 iunie – 11 iulie, la nivelul judeţului Vrancea s-au înscris 2712 de candidaţi,mai puţini decât în anii precedenţi.

BACALAUREAT 2014 Mâine încep probele orale. Urmează două săptămâni de lecţii pentru proba la alegere

După vacanţa de Rusalii, elevii de clasa a XII-a încep, marţi, Bacalaureatul 2014, cu proba orală la Română. De astăzi, Adevărul reia lecţiile video din campania „Adevărul te meditează te premiază” şi timp de două săptămâni tinerii vor afla cum să rezolve subiectele de la fiecare materie de la proba la alegere a profilului. Iar cei foarte buni mai au timp până pe 21 iulie să intre în cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro.

 

Doar candidaţii au avut acces în sala de examen  FOTO: Ştefan Borcea

Imagini din aceeasi galerie
  • Doar candidaţii au avut acces în sala de examen  FOTO: Ştefan Borcea
  • Candidaţii au fost programaţi pe ore în sala de examen
  • Candidaţii spun că a fost uşoară proba de astăzi
  • Ultimele discuţii înaintea examenului
  • La Colegiul Naţional "Cuza
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările