Avocaţii din Vrancea care nu poartă robă, amendaţi cu 500 de lei

Avocaţii din Vrancea care nu poartă robă, amendaţi cu 500 de lei

Ioan Ioanovici este decanul Baroului de Avocaţi Vrancea

Conducerea Baroului Vrancea susţine că nu de puţine ori avocaţii s-au prezentat în faţa instanţelor fără vestimentaţia specifică meseriei lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din anul 2010, Uniunea Naţională a Barourilor din Romania a decis că purtarea robei în faţa instanţelor judecătoreşti şi a Curţii Constituţionale este obligatorie.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă tot timpul, iar unii judecători au sesizat şefilor Baroului Vrancea că sunt avocaţi care se prezintă la procese fără i o ţinută vestimentară adecvată.

Din această cauză,  Consiliul de Conducere al Baroului a stabilit prin Decizia 43 din 23 august 2013 obligativitatea purtării robei.

„Luând în discuţie că au fost văzuţi mai mulţi avocaţi care susţineau dosare în instanţe fără a purta roba şi fără a avea o ţinută decentă şi adecvată profesiei pe care o au, în baza Legii 51/1995 şi a Statutului profesiei de avocat se dispune obligativitatea purtării robei la toate instanţele de judecată din ţară, în caz contrar se va aplica o amendă în cuantum de 500 de lei”, se arată în decizia semnată de decanul Baroului Vrancea, avocatul Ioan Ioanovici.

Mai puteţi citi:

Judecătorul suspendat Adrian Toni Neacşu vrea să poarte robă de avocat

FOTO Primul Tribunal al Elevilor din România. Liceenii, instruiţi de un avocat al Baroului Vrancea ca procurori, judecători sau apărători, dau verdicte în dosarele colegilor-derbedei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările