Autorităţile din Focşani „îşi spală păcatele“ alocând bani publici pentru parohii. Ce sume au pregătit edilii pentru biserici

Autorităţile din Focşani „îşi spală păcatele“ alocând bani publici pentru parohii. Ce sume au pregătit edilii pentru biserici

Primarul Misăilă se pune bine cu biserica

Mai multe parohii din Focşani, printre care şi Protoieria 1, au cerut bani de la municipalitate pentru lucrări de investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În şedinţa de Consiliu Local de joia viitoare au fost pregătite şase proiecte de hotărâri privind alocarea unor sume de bani către Protoieria Focşani 1 şi cinci parohii.

Este vorba despre o sumă totală de 200.000 de lei. Cei mai mulţi bani îi va primi Protoieria Focşani 1, care solicită această sumă pentru lucrări de reparaţii capitale la sediul aflat vizavi de Electrica.

Totodată, sume cuprinse între 15.000 şi 35.000 de lei ajung către alte parohii, respectiv “Trei Ierarhi”, „Sfântul Ştefan cel Mare", „Buna-Vestire",  “Pogorârea Sf. Duh”, “Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, unde preoţii au început lucrări de investiţii şi acum nu mai au bani pentru finalizare, în special fiind vorba de picturi şi refaceri acoperiş.

Lună trecută, consilierii au aprobat alocarea a două milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă “Sf. Cuvioasă Parascheva”, care şi în 2017 a beneficiat de un buget de două milioane de lei, din care nu s-au cheltuit decât 1,2 milioane de lei.

citeste totul despre: